Snap

Niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds in elke dag!

Jouw gemis laat mij anders genieten van het leven. En ik deel het gewoon allemaal op social media!:)

We zijn een heerlijk weekend weg geweest in Sint Maartenszee in Noord-Holland. Mijn schoonfamilie vierde daar twee weken hun zomervakantie in een ruim vakantiehuis en wij gingen twee daagjes op visite.

Steeds meer is ons duidelijk geworden dat we van het leven, van onze familie, vrienden en andere geliefden om ons heen extra moeten genieten. Na het grote verlies van Lina dit jaar en daarnaast ook het verlies van onze beide oma’s beseffen we ons maar al te goed dat het leven zo kort is en het ook zomaar ineens voorbij kan zijn… De afgelopen maanden hebben wij zoveel liefde en steun gekregen van mensen om ons heen en zo hebben we ook gemerkt hoe ontzettend dierbaar deze mensen voor ons zijn. En wie weet hoe lang we nog van en met elkaar kunnen genieten, dus doen we het nu zolang het kan!

Romi is gek op haar opa, oma, oom, tante en overgroot oma! Haar enthousiasme als we vertellen dat we een weekendje met hen weg gaan, is onbetaalbaar. Om haar vervolgens het hele weekend te zien stralen, genieten en gieren van het lachen is zo heerlijk! Haar heerlijke kijk op het leven als peuter en gekke kletspraatjes waar we allemaal om moeten lachen, maken het weekend net even extra gezellig.

We spelen spelletjes, gaan beide dagen een poosje naar het strand, gaan uit eten, fietsen, spelen een paar uur in een geweldig attractiepark en drinken en eten allemaal heerlijke slechte dingen. Wat een fijn weekend zo lekker even weg met elkaar.

Snap

Op het strand kijk ik naar Romi die heerlijk met papa zit te scheppen, voetbalt met oom en tante of krabben zoekt met opa. Zij geniet, dus ik geniet daar dan weer van. Zo waardevol!

De sfeer is relax en ontspannen, maar er mist wel steeds wat… Lina mist. Ze is er in ons hart altijd bij, maar ze mist op elke foto, nog steeds kan ik soms niet bevatten dat ze nooit meer op een foto zal verschijnen. Ze zal op elke foto missen… ik schrijf zoals altijd haar naam weer in het zand op het strand, kijk ‘s avonds even extra lang naar de prachtige sterrenhemel en hoop dat ze ergens mijn liefde voelt want ook zij zal altijd bij ons gezin horen, waar we ook naartoe gaan.

Snap

Maar als ik zo kijk naar ons gezin hoe het nu is, een papa en mama die echt oprecht genieten, Romi als peuter die vrolijk met alles enthousiast mee doet en straalt, wij met elkaar omringd door familie dan mag ik mij ondanks het gemis van Lina en de leegte die er altijd zal zijn, denk ik toch best een gelukkig mens voelen. Al zijn er momenten, soms hele dagen, dat ik me verre van gelukkig voel… Maar steeds als ik denk aan Lina, probeer ik me vast te houden aan het idee dat zij ons ook het liefst gelukkig zou willen zien. Voor haar, voor ons, voor alle dierbaren om ons heen, proberen we sterk te zijn, door te gaan en vooral extra optimaal te genieten van al die waardevolle momenten die we met elkaar en anderen hebben.

Ik deel zo’n weekend van alles op Instagram, gewoon omdat ik er blij van wordt om het terug te zien en mijn genietmomentjes te delen met anderen. Inmiddels zijn er vast mensen die daar van alles van vinden; dat ik teveel deel, dat ik zo nodig heel mijn leven wil delen en het koppie van Romi wel zat zijn op de foto’s. Of misschien mensen die het juist leuk vinden om te zien wat mij allemaal bezig houdt, mensen die meegenieten, die tips of ideeën opdoen om zelf op pad te gaan. Dat is namelijk wat ik zelf vaak leuk vind aan social media. Wat me niet boeit scrol ik door, maar vaak genoeg vind ik het juist leuk om op deze manier een kijkje in het leven te krijgen van anderen.

Dus blijf ik lekker delen, gewoon omdat ík dat leuk vindt, omdat ík daar van geniet. En ik regelmatig ’s avonds nog even mijn eigen stories opnieuw bekijk en met een glimlach nog even mijn dag opnieuw beleef.

En heus mijn dag bestaat niet uit alleen maar de leuke dingen die je op Instagram voorbij ziet komen. Maar het terugkijken op de dingen die wél leuk waren geeft me een dankbaar gevoel en laat me steeds zien dat hoeveel sh*t er soms in het leven is, er ook altijd dingen gebeuren om dankbaar voor te zijn, ook al zijn het soms de kleine dingen. Zoals die ene sticker op mijn hand omdat ik volgens Romi zo lekker gekookt had, de gekke dansmoves even na het avondeten, de extra kroel als Romi naar bed gaat, het gezellige wijntje in de zon, het lekkere gebakje bij de thee, het lieve appje van een vriendin, een knutselwerkje van Romi speciaal voor mij, de vrolijke man als ik thuiskom, het samen bijkletsen tijdens het avondeten, de ‘Ik heb je zooooo gemist mama’ van Romi, het momentje me-time of het fotoboek wat eindelijk op de mat valt. En zo kan ik nog eindeloos doorgaan, alle kleine dingen maken het leven ook mooi!!

Website: www.lievelina.nl

Instagram @lievelina.nl / @fleurnag

Facebook: lievelina.nl

Snap
3 jaar geleden

Dat is lief, dankje!!❤😘

3 jaar geleden

Wauw! Prachtig geschreven!! Ik ben er verder gewoon eventjes stil van.. Maar wil wel echt even zeggen dat ik je echt een powervrouw vind! ❤️