Snap
  • Mama
  • mama
  • #evenvoorstellen

Nice to meet you, ik ben Joyce

maar ook 'bekend' als Veganwifey

Nu ik mijn heftige geschiedenis heb kunnen delen, tijd voor een voorstelronde. Toch?

Ik ben Joyce de Vries, 31 jaar oud en op het internet ook wel bekend als Veganwifey (van de gelijknamige blog veganwifey.com). Samen met mijn partner woon ik in Leiden en hebben wij 2 kinderen: Ivy* en Nyjah. Binnen nu en 7 weken verwachten wij ons derde kindje: wederom een meisje. 

Schrijven is mijn passie

Ik ben gek op delen en schrijven en doe dit dan ook vaak (als ik de kans krijg met een rondrennende dreumes). Op mijn blog creëer ik content over vegan eten, koken en de hele lifestyle an sich. Nu ik een trotse moeke ben schrijf ik echter ook graag over wat mij het meeste bezig weet te houden: onze Nyjah, natuurlijk ouderschap, draagdoeken (serieuze verslaafde hier) en groen(er) leven met kinderen.

En wat ik hier kom doen?

Ik kende mamaplaats al een tijdje, las er weleens blogs en artikelen - voelde echter nooit de behoefte om er zelf uitgebreid te delen. Maar nu, met baby nummer 3 op komst, leek het me een fijne plek om wat meer over ouderschap in het algemeen te schrijven. Op mijn blog is daar wel plek voor, maar mijn doelgroep blijft mensen die geïnteresseerd zijn in de vegan lifestyle en niet perse mensen die geïnteresseerd zijn in het ouderschap zoals ik dat beleef. Dus: schrijven, delen, gelijk gestemden tegenkomen - wie weet wat dit me gaat brengen.

Groene moeke

Al vroeg maakte ik bij Ivy* de keus om aan de wasbare luiers te gaan, daaruit kwam ook een liefde voor wasbare billendoekjes, zoogcompressen, maandverband - mijn interesse in less-waste living was gewekt. Ik hou van de aarde, van lekker eten en wil ook mijn liefde voor dieren graag meegeven aan Nyjah en ik hoop dat ik met deze manier van concious parenting hem meegeef dat we lief moeten zijn voor de planeet (en ja, ook voor onszelf). 

Verslaafd aan draagdoeken

Dat was ook een dingetje, ik ging van zero to draagdoek-gekkie binnen een week. Nyjah was geboren en ik dacht: "één draagdoek en één ringsling zijn meer dan genoeg" - maar wat blijkt? Je hebt nooit genoeg! De stash groeide, van budget merken ging ik al snel naar high-end merken (doet wel pijn aan mijn bankrekening, maar ach - wie weet sleep ik er ooit eens een kekke samenwerking uit) en inmiddels heb ik een fijne stash en kan ik niet wachten om onze newborn in een doek te hijsen.

En in het dagelijks leven dan?

Ik deed een koksopleiding, heb van mijn 15e tot 26e in de horeca gewerkt, daarna ging ik aan de slag in een zorginstelling (deprimerend om daar te koken zeg) en kwam tot de conclusie dat ik mijn creativiteit niet kwijt kon. Op geen enkele manier. Niet in een restaurant voor een baas, niet in een zorginstelling (waar een vlaflip het meest creatieve was wat je kon maken) en dus besloot ik dat ik voor mezelf begon. Op veganwifey.com schrijf ik dus over vanalles en nog wat, maar daarnaast moeder ik fulltime én geef ik horeca advies, dit gaat om vanalles: menukaart en conceptontwikkeling of bijvoorbeeld HACCP plannen. Door corona lag dit laatste allemaal nogal stil maar ik heb hoop dat ik na een verlof toch alles weer goed en wel kan oppakken.

3 jaar geleden

Dank voor je reactie. Als ik ooit nog weer zwanger mag worden krijg ik ook preventief een cerclage. Er zijn idd weinig verhalen en wat ik kon vinden zijn negatief. Ik ben dus erg benieuwd naar je blogs!

3 jaar geleden

Hi Sterrenmeisje! Ik ga uiteraard bloggen over mijn zwangerschappen met cerclage. Ik heb eenmaal een spoedceeclage gehad bij 22 weken, vervolgens 16/18 weken volledige bedrust gekregen. Daarna volgde een zwangerschap met preventieve cerclage op 14 weken zonder restricties. Online staan maar weinig ervaringen van andere vrouwen, dus ik wil zeker mijn ervaring delen :)

3 jaar geleden

Hoi, bedankt voor het delen van je heftige start van het mama zijn. Helaas erg herkenbaar. Ga je ook bloggen over de zwangerschap erna en hoe je die hebt ervaren? Heb je bij de volgende zwangerschap een cerclage gehad? En zo ja, hoe heb je dat ervaren? Erg benieuwd omdat ik helaas nog geen nieuwe zwangerschap heb mogen meemaken. Succes met je zwangerschap nu. Groetjes Mariska