Snap
  • Mama

Next step? Nog even niet!

De vrienden van Jeffrey waren op zijn zachts gezegd niet mijn type, dat hakte er even in. Alles aan hem leek namelijk perfect!

Het kostte me even moeite om te relativeren. Jeffrey is niet perfect, zo heeft iedereen dingetjes waar een ander zich aan irriteert. Dat dingetje is dus (het gedrag van) zijn vrienden plus bijbehorende schapen.. Uhm ik bedoel vriendinnen. 

No way dat ik daar straks tussen sta elk weekend. 

In eerste instantie vroeg Jeffrey niet wat ik van zijn vrienden vond, gelukkig maar dacht ik nog. Tot een paar dagen later: Wat vond je van mijn vrienden?  Uhm, wil je een eerlijk of een genuanceerd antwoord?

Laat maar Roos, zei Jeffrey. Ik weet het al. 

Kak, zou dit dan onze eerste ruzie worden? Ja dat was het... Hij gaf aan dat hij zo zijn best doet voor me, maar dat dat de jongens zijn die hem het beste kennen en waarbij hij zich op zijn gemak voelt. 

Heel fijn voor hem natuurlijk. Maar het hoeven niet mijn vrienden (en vriendinnen) te worden toch?

Daar kon hij zich deels in vinden... Als hij op stap wil met de mannen, vind ik dat goed en prima en fijn voor hem. Maar dubbel dates en feestjes plus aanhang wil ik tot een minimum beperken. Dat vindt hij dus vervelend.

Wat nu? Stel ik me hierin aan of niet? Moet ik me er maar overheen zetten? 

's avatar
7 jaar geleden

Uhhh ja....je stelt je aan. Het is precies wat hij zegt. Hij doet zo,n zijn best en dat zou niet moeten, moeten. Je moet hem leuk vinden zoals hij is en met wie hij omgaat. Hij is ook zo.....jammer dat je de aanhang schapen noemt, je kent ze niet. En jou moeten ze waarschijnlijk niet. Waarom voel je je verheven boven de schapen. Ik vind het nogal racistisch. Of zou het onwetendheid zijn. Ik hoop het laatste en dat iedereen uiteindelijk leuk met elkaar omgaat en dat je kijk erop 360 graden is omgedraaid. Happy ending for everyone

Smurfje89's avatar
7 jaar geleden

De vorige keer heb je iedereen in 1 keer ontmoet. Je zou uit jezelf kunnen voorstellen bij hem om een voor een z'n vrienden beter te leren kennen? Dan zie je ze misschien in een ander daglicht. En is hij de ware, hoe lullig ook maar dan zou je denk ik door de zure appel heen moeten. Mijn wederhelft heeft ook 1 maatje die ik liever zie gaan dan komen. Maar ondanks dat hou ik de eer aan mezelf, en doe ik normaal tegen hem. Sterker nog: precies op dit moment is dat maatje bij ons om te knutselen aan een auto terwijl m'n partner aan het werk is. Maar heb hem wel voorzien van eten en van drinken tussen het klussen door ;-) M'n partner weet hoe ik over hem denk, dus die kan dit alleen maar zeer waarderen van mij, dus ik kan van de week weer even heerlijk hormonaal doen zonder commentaar ;-)

B23's avatar
7 jaar geleden

Hoe vaak wil hij jou bij die groep hebben dan? Hoe vaak zijn dubbel dates? In principe denk ik: een keertje in de maand leuk doen moet kunnen. Maar als jij dat te veel vind is het een lastige, je moet niet over je eigen grenzen heen gaan.. ik zie de vrienden van mijn man ook zelden. Zo lang je hem de vrijheid maar geeft om wel lekker met zijn vrienden af te spreken. Ik zou in ieder geval niks tegen hem zeggen/roddelen over zijn vrienden, dat komt niet leuk over ;)

D_iana's avatar
7 jaar geleden

Tja, vrienden krijg je er altijd gratis en voor niets bij en dat kan tegenvallen. Het probleem is dat je je niet altijd maar kunt verstoppen. Als alle aanhang wel mee gaat is het voor je vriend niet leuk als hij alleen staat. Aan de andere kant is het voor jou niet fijn om een hele avond/dag tussen mensen te zitten waarmee je geen klik hebt. Misschien kun je eens een keer een avond alleen met de "meiden"uit gaan. Onder het mom van beter leren kennen. Dan heb je maar de helft van de groep en dan is de dynamiek toch weer anders en wie weet voel je je dan beter op je gemak. Is ook niet niets, zomaar in een hechte vriendengroep gegooid worden. Maar het is een hele lastige.... Succes!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Rozanna Locowahata?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.