Snap
  • Mama
  • baby
  • moederschap
  • newborn
  • Onzekerheden
  • Klompvoetje

Newborn mama, baby die een “afwijking” heeft en de onzekerheden die er bij horen.

Het moederschap is mooi maar ook ik ervaar dat het onzekerheden met zich meebrengt.

Ik mag mezelf nu al 5 maanden mama noemen, het lijkt zo lang maar eigenlijk sta je als newborn mama nog maar aan het begin. En eerlijk.. ik vind het nieuwe leven als kersverse moeder toch wel echt genieten.

Nora heeft een “afwijking”, ze is geboren met een klompvoetje. Je begrijpt daarom ook wel dat we vanaf haar geboorte al veel ziekenhuis bezoekjes hebben gehad. Wij zijn vanaf het eerste moment heel positief en nuchter erin geweest, wat resulteerde in een relaxte baby tijdens de behandelingen.

En toch brengt iedere afspraak wel een beetje spanning met zich mee, het gaat immers wel over je kind en dat is je dierbaarste bezit!

Vanaf haar geboorte af aan proberen we zo rustig en duidelijk mogelijk tegen Nora te zijn. Ze geeft haar ritme goed aan en daarin volgen wij haar ook. Zo sliep ze met 6 weken al door, ze geeft bijvoorbeeld duidelijk aan hoeveel en wanneer ze een voeding wil en heeft tot nu toe weinig “last” van de sprongetjes en veranderingen.

Maar toch is dat klein beetje onzekerheid als nieuwe mama aanwezig. Elke vraag die begint met kan-ze-al.. Opmerkingen over je kind dat ze al zo snel door slaapt en telkens de vraag of je borstvoeding geeft?! Ik kan zo nog wel even door gaan..

Dit zijn kleine voorbeelden maar wel momenten dat je twijfelt of onzeker word, gelukkig sta ik sterk genoeg in mijn schoenen en sta ik volledig achter onze keuzes en aanpak.

Ook wij hebben momenten gehad dat Nora huilden en we niet wisten wat er aan de hand was, ook dat maakt je onzeker!

Maar ook momenten dat je geen zin hebt om weer over haar “afwijking” te vertellen, want dit hoort bij haar en is voor ons vaker niet dan wel aanwezig.

Ik krijg vaak ook positieve reacties, dat ons meisje zo relaxt en vrolijk is, dat het moederschap me goed af gaat en zelf zo rustig ben.

En ja.. Nora is een makkelijke en vrolijke baby en daar hebben we misschien wel geluk mee! Wij hebben onze “portie” immers al met haar voetje en ook dat maakt me een trotse moeder!

Herkenbaar?!

Onzekerheid en spanning ervaart denk ik bijna iedere moeder en dat maakt ons (nieuwe) moeders zo sterk! 

3 jaar geleden

Onzekerheden zijn er ook bij ons. Maar je doet je best, het is de eerste keer en niet de makkelijkste ondanks dag je kindje “makkelijk”’is. Er komt veel bij kijken met een klompvoetje en dat heeft aandacht en liefde nodig. Jullie doen het goed 🤍✨

3 jaar geleden

Zeker waar, je moeder gevoel klopt eigenlijk altijd! 💛 Fijn om te horen dat het met je meiden beter gaat! 🙏🏼

Heel herkenbaar hoor die onzekerheid, maar volg vooral je hart en gevoel! Hier ook wat ZH bezoekjes gehad voor mijn meiden bij de KNO... Gelukkig nu de goede kant op.