Snap

Netwerken op de peuterspeelzaal

Netwerken. Ook een zeer belangrijk onderdeel van het zelfstandig-ondernemerschap. Sinds kort is bij ons in de buurt een zogenaamde Open Coffee Club geopend, waar veel mensen uit mijn doelgroep op af komen. Daar moet ik dus bij zijn!

En eerlijk is eerlijk, alles was best snel geregeld dit keer.

Deze Open Coffee Club wordt namelijk gehouden op de woensdagmorgen, wat niet mijn werkdag is. Dat betekent; geen oppas en geen auto. Maar een belletje naar oma  en ik had oppas en een auto.

De betreffende dag breekt aan en ik sta helemaal paraat om naar de eerste Open Coffee Club te gaan. Best spannend, maar ik heb er ook wel zin in. Oma is op tijd en ik rijd in haar auto naar de Open Coffee Club.

Na twee uur lang koffiedrinken met mijn potentiele klanten is het weer tijd om naar huis te gaan. Oma weer aflossen. In de auto merk ik dat ik volledig door mijn energie heen ben voor deze dag. En het is nog niet eens 12 uur…

Mijn hoofd zit vol met alle gesprekken en ik ben dus echt kapot. Het was toch iets meer dan ‘even’ babbelen met leuke, gezellige mensen, netwerken is hard werken!

Thuis aangekomen neem ik het stokje weer over van oma, de energiedip negerend. Snel eten, de jongste in de wandelwagen, de oudste op de fiets en op naar de peuterspeelzaal.

Ik zit nog steeds in de netwerksfeer en begin enthousiast tegen een andere moeder te beppen over van alles en nog wat. ‘Wat doe jij voor werk?’ ‘Hoeveel uur werk je?’ ‘Hoe doe jij dat met de kinderen?’ ‘Werken jullie met een vaste grafisch ontwerper?’ Het is een waar kruisverhoor.

Oké, ik kan dus niet naadloos terugschakelen van werk naar privé.

Net op het moment dat ik mij met gepaste schaamte terug wil trekken en onzichtbaar naar huis wil rennen, vraagt de bewuste moeder mij; ‘Jij hebt toch ook die website met geboortekaartjes?’ Wij hebben binnenkort een geboortekaartje nodig!

Wie weet heb ik er toch een klant bij… via mijn netwerk op de peuterspeelzaal  ;-)