• Mama
  • Babyspullen
  • bevallen
  • kleding
  • tips

Net bevallen? Fashion tips!

Ben je net bevallen? Verwacht dan niet dat je figuur direct zijn oude vorm weer aanneemt. Het duurt echt een paar maanden, voordat je je oude figuur weer herkent. In de tussentijd kun je natuurlijk je zwangerschapskleding blijven dragen, maar je hebt juist zin om jezelf weer in leuke kleding te zien. En dat kan, met behulp van een paar handige foefjes.

 Niet te strak

Koop kleding die nog niet te strak zit. Doe je dat wel, dan kan het gebeuren dat je zwangerschapsbuikje juist uit gaat puilen boven je broek of je riem. Kies nog voor zachte materialen rond je buik die nauw aansluiten, maar voldoende ruimte geven.

Knoopje open laten

Wil je echt graag weer die leuke broek aan, maar is hij echt nog te strak, doe er dan eens een buikband omheen. Zeker als je de buikband onder je bloesje uit laat komen, lijkt het net alsof je een shirtje draagt die langer valt.

Zet meerdere knopen

Als je op je broek wat extra knopen naait, dan is je broek flexibel aan pasbaar. Je kunt hem kleiner maken, maar ook weer wat groter. Handig als je bijvoorbeeld ’s avonds na het eten toch nog een wat opgezette buik hebt.

Aansluitende, lange shirts

Doe die wijde shirts de deur uit, je wilt niet meer laten zien dat je zo’n dikke buik hebt gehad. Koop aansluitende shirts die wat langer vallen, zo toon je na je zwangerschap juist weer slanker.

Losse topjes

Benadruk niet je ex-zwangerschapsbuik, maar geef hem juist de ruimte met de leuke, wat wijder vallende bloesjes die momenteel in zijn. Doe over zo’n bloesje een mooi getailleerd jasje, die je open laat hangen.

Benadruk je decolleté

Waarschijnlijk ben je zo net na je bevalling nog steeds gezegend met een grotere boezem. Laat deze goed uit komen nu het kan. Gebruik hiervoor mooie V-hals truitjes, wikkelvestjes of wikkeljurken. Extra voordeel is dat hierdoor de aandacht naar boven wordt verplaatst, in plaats van naar je taille.

Losse jurkjes

Zowiezo zijn ze in, maar voor jou als net bevallen mama helemaal perfect. De wijdvallende tuniek of losse jurkjes. Mooi hierbij is een dikke maillot of legging en hoge laarzen. Om het slanke effect te benadrukken kun je nog een lang vallend vest hieroverheen aan trekken.

Hakken

Niet heel comfortabel als je net bevallen bent, maar het maakt je wel slanker; mooie hakken. Misschien een tip als je een feestje hebt zo net na je bevalling.

Trenchcoat

De trendy winterjas voor deze winter, de trenchcoat. Bovendien perfect wanneer je nog een zwangerschapsbuikje hebt. Door de riem krijg je een extra slank effect en is de jas ook flexibel aan te passen, wanneer je buik wat strakker wordt.

Basic kleuren

Kies nu nog niet voor hele drukke prints, maar ga voor rustige kleuren. Combineer effen kleuren met zwart en donkerblauw, deze kleuren kleden veelal slank af. Kijk uit met strepen, deze kunnen juist je buik extra benadrukken.