Snap
  • Mama
  • Armoede
  • mamaplaatscollab
  • kinderarmoede
  • zomerpretpakket
  • nationaalfondskinderhulp

Nationaal fonds Kinderhulp: steun en doneer voor de kinderen die in armoede leven!

Armoede komt helaas veel voor in de wereld, maar ook in ons eigen kikkerlandje. Zo deelde Kinderhulp schokkende cijfers. Helaas hebben ook wij dit van dichtbij meegemaakt wat het is om in armoede te leven. Zo mocht Regan niet werken toen hij naar Nederland kwam ivm zijn verblijfstatus en ik had even geen werk. Hij stond letterlijk met 1 koffer in de hand met nog geen 20 kg bagage op Schiphol om zich bij ons, zijn gezin, te vestigen. En we moesten samen iets nieuws én moois op gaan bouwen.

Armoede in Nederland

Dit triggerde ons, nu we financieel helemaal gezond zijn, om ons in te zetten voor mensen die in armoede leven. Inmiddels weten wij mede door diverse projecten die wij steunen dat armoede heel veel voorkomt in Nederland. Ook de cijfers liegen er niet om. Maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Ook de verhalen uit de omgeving zijn heftig. Zo hoorden we iemand die 3 maanden lang met pijn in zijn mond liep omdat de wortelkanaalbehandeling bij de tandarts niet betaald kon worden omdat de afweging was, of luiers voor de kids of een dure wortelkanaalbehandeling. Iedere ouder gaat hoogstwaarschijnlijk voor de luiers voor zijn kinderen, nietwaar?! Deze ‘luxe’ behandeling werd uitgesteld. Zo ook bij dit gezin. Maar we hebben nog zoveel meer gezien en gehoord.

Alleen droge rijst eten als avondeten, niet mee kunnen op schoolreisje, geen cadeau krijgen voor de verjaardag, niet kunnen trakteren in de klas met een verjaardag, nooit trots in de klas hun nieuwe outfit op de stoel te mogen showen aan de klasgenoten, nooit op vakantie gaan of een dagje uit kunnen en zo kan ik nog vele ervaringen die ons ter ore zijn gekomen delen. Uiteraard is het voor het hele gezin emotioneel om in zo’n situatie terecht te komen. Maar vooral voor de kinderen vinden wij het hartverscheurend. En hoe mooi is het dan om je hiervoor in te kunnen zetten!

De cijfers liegen er niet om. Maar liefst 1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Met mijn blog Kinderfavorites steunen wij al jaren diverse goede doelen. Zo doneren wij aan de voedselbank maar ook bij lokale projecten zijn we volop betrokken. Zo hebben wij tijdens deze coronatijd voor 2 gezinnen wekelijks gekookt omdat er geen voedsel werd aangeleverd bij de voedselbank en deden wij boodschappen voor diverse gezinnen. Deze schrijnende situaties spelen zich zelfs al af dichtbij huis.

Ook Mamaplaats zet zich in voor mooie projecten. En een van deze projecten willen wij graag een warm hart toedragen en ons voor inzetten, namelijk de Zomerpretpakketten van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Zomervakantie en armoede

De zomervakantie staat voor de deur. Ondanks dat deze anders is dan voorgaande jaren gaan veel kinderen met hun ouders op stap of een mooie vakantie dichtbij huis vieren. Zoals al eerder beschreven leven veel gezinnen in armoede en zal de zomervakantie juist voor deze groep extra lang duren.

Mamaplaats wil zich graag inzetten voor deze groep en heeft als doel gesteld om samen met ons zoveel mogelijk Zomerpretpakketten te doneren. Kinderhulp facciliteert het hele jaar door een steuntje in de rug voor kinderen in armoede waarbij sommige ‘simpele’ dingen helaas niet vanzelfsprekend zijn. Denk hierbij aan kleding, een goed bed, of schoolspullen. Deze zomer hebben zij Zomerpretpakketten waarmee ze zo veel mogelijk kinderen blij willen maken. Een Zomerpretpaket bestaat uit een tas vol leuke spullen. Dus tóch een voetbal, een leesboek, een waterpistool en veel meer leuks. Doneren kan door een bedrag (eenmalig of structureel) te storten via de site. Heel eenvoudig en met een heel groot resultaat: De lach van een kind! Elke euro is welkom, precies wat past bij jouw budget. Laten we samen keihard streven om alle kinderen in Nederland een fantastische vakantie te bezorgen!

Doneren voor Zomerpretpakketten

Wil je net als ons doneren? Dat kan hier! We moeten dit toch met z'n allen kunnen bewerkstelligen!

3 jaar geleden

Wat goed 😍😍😍😍! Wat een tof idee!

3 jaar geleden

Wat een prachtig initiatief 👌🏼

3 jaar geleden

Wat een super mooi initiatief ❤️ echt heel waardevol 🙏🏻 en ja! We steunen een aantal doelen die zich richten op het klimaat

3 jaar geleden

Wat is dit een mooi doel❤️. Goed dat jullie dit delen❤️