Snap
  • ergstenachtmerrie
  • oplichting
  • verdrietig

Nachtmerrie

En veel verdriet

Zoals iedereen wel weet zat ik in de wia. In december 2022 heb ik toen een arts gezien die wist niet hoe ze me moest beoordelen dus moest ik aanvullende onderzoeken doen. Wel zou dit allemaal teruggekoppeld worden.

Helaas is dit niet het geval, ik kreeg een brief in huis met de bevindingen van de arts. Ik kon wel werken maar wel met de opgelegde beperkingen die in haar brief stonden. Ook stond erin er wordt binnenkort contact opgenomen door de arbeidsdeskundige zij gaat kijken hoeveel je kan werken. Ik had de brief wel geteld 5 min geleden gelezen en wou het even laten bezinken en in me opnemen maar toen belde de arbeidsdeskundige al. Waarbij ik dacht ik heb echt net die brief in huis en ik wordt al gebeld. Ze viel gelijk met de deur in huis dat ze in de omgeving van amsterdam wel een aantal banen voor me had gevonden dus ik was weer goed gekeurd. Toen ik zei dat ik daar niet in de buurt woon zei ze daar hoef ik niet naar te kijken. En de banen die ze opnoemde kon ik niet doen ook niet volgens de bevindingen van de arts. Daar begint de eerste achtbaan weer. Nou een ww aanvragen , mevrouw u heeft geen recht meer op ww want dat gaat met terugwerkende kracht van uw wia. Dus omdat het uwv te laat is met beslissen ben ik al mijn recht op ww kwijt lekker is dat. Nou bijstand aanvragen maar. Mevrouw u bent onder de 27 dat kan niet zomaar. En daar zit je dan zonder inkomen vol ongeloof en verdriet. Je partner die al 40 uur in de week werkt en nu ook nog alles voor je moet gaan betalen, geen wiskunde voor nodig om te weten dat we dat niet redden. 


Wachten op de brief van de arbeidsdeskundige en maar in bezwaar gaan en ondertussen maar gaan solliciteren. Want inkomen krijgen is op dit moment belangrijk. Thuiswerk ah dat lijkt me wel wat eigen uren indelen helemaal top! Op meerdere gesolliciteerd en mocht bij meerdere op gesprek maar 1 nam mij al gelijk aan! Ik was helemaal blij! Klantenservice medewerker bij eneco ik was opgelucht het leek weer de goeie kant op te gaan. Ik moest alleen nog even mijn idkaart versturen naar de recruiter via whatsapp dat was de kortste klap. Zo gezegd zo gedaan ik moest nog 0,01 cent overmaken voor verificatie van mijn bankrekening helemaal prima. Een dag later kreeg ik of ik de €4,75 wou betalen voor verzendkosten van apparatuur ik zag er geen kwaad in en dacht tuurlijk geen probleem. En even later begon er een belletje te rinkelen. Hier klopt iets niet, maar het was al te laat ik werd gebruikt voor identiteitsfraude. De volgende achtbaan, nieuwe id kaart nodig die net nieuw was dus dat kan niet zomaar. Aangifte doen mevrouw we hebben pas 11 juli plek en online kan dit niet tot die tijd kunnen ze gewoon uw identiteit gebruiken maar ik wens u wel een fijn weekend. Providers bellen mevrouw we kunnen uw bestelling niet annuleren tot u aangifte heeft gedaan. 


En nu zit ik zonder werk, aan de medicatie om rustig te blijven, opnieuw zit er druk op mijn relatie en moeten we kijken hoe we dit financieel gaan overleven. 


Ik vraag niet graag om hulp en doe het ook niet snel maar ik heb toch een gofundme gestart om een nieuwe id kaart aan te kunnen schaffen en nog een maand door te kunnen komen zonder problemen. Wil je me helpen alvast bedankt! 

https://gofund.me/f78cd2fc