Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Naar een bruiloft met een peuter, een hele puzzel !

In oktober gaat mijn zwager trouwen! Hartstikke leuk, maar dit is in België. En dat is een hele organisatie met een kleine!

In oktober gaat mijn zwager trouwen met een Belgische schone! Super leuk natuurlijk, maar de bruiloft is in Belgie en dat vereist toch wel de nodige planning met een kleine die tegen die tijd ruim 1,5 jaar is. 

Al snel kwamen er na de aankondiging van het huwelijk passeerden er bij mij allemaal mogelijke problemen de revue. 
Als daggast wil je er toch de gehele dag bij zijn. De dag zal zo rond 10.30 beginnen met een fotoshoot met de hele familie. Aansluitend is de ceremonie in het gemeentehuis. Hierna zal het bruidspaar foto´s gaan maken. In de middag is de ceremonie in de kerk met daarna een receptie. Dan volgt het diner met als laatste nog een feest wat tot 1.00u duurt. Een hele volle dag, waar wij natuurlijk ook wel de hele dag bij willen zijn.
Maar ja dan is daar ons zoontje die dit natuurlijk nooit een hele dag kan volhouden. Even tussendoor hem bij de oppas brengen zodat papa en mama verder van de dag kunnen genieten zit er gezien de afstand ook niet in.
De hele dag zonder hem vind ik ook geen optie. Zeker gezien de fotoshoot met familie vind ik dat hij daar bij hoort ! Leg hem later maar eens uit dat hij toen al ruim 1,5 jaar was en hij niet op de foto´s staat ! Het liefste willen wij al een dag eerder die kant op zodat we niet al ´s ochtends vroeg op pad hoeven en na het feest willen we ook daar blijven zodat we niet nog in de nacht terug hoeven. Dat zou betekenen als ons zoontje niet mee zou gaan dat ik bijna 3 dagen weg ben van hem en daar is mama toch echt nog niet aan toe! 
Aan veel oplossingen werd gedacht. Mijn ouders zouden geen daggast zijn maar zouden we naar de ceremonie in het gemeentehuis en de kerk kunnen komen. Zij zouden ons zoontje dan kunnen meenemen, maar dan is hij alsnog niet bij de fotoshoot. Daarnaast zou die dan alsnog 2 nachten niet bij ons zijn. 
In hotels heb je ook maar 1 kamer dus stel hij zou vanaf de dag voor het huwelijk met ons meegaan dan is een hotel gewoon geen handige optie want dan zitten wij vanaf 20.00u gebonden aan onze kamer waar we dan ook nog eens heel stil moeten zijn.

Toen had ik ineens het idee om eens te kijken op de site van AirBnB. En ja daar was een volledige woning beschikbaar voor de dagen rondom de bruiloft. En het is gelukt een oplossing te vinden!

De dag voor de bruiloft gaan wij met ons zoontje naar Belgie. We verblijven dan lekker met zijn drietjes in die woning. De dag erop hoeven we niet vroeg van huis want die woning is een kwartier van de locatie. Zo kan ons zoontje mee met de shoot en kan hij aanwezig zijn bij de ceremonie. Wanneer hij tussen de twee ceremonies in even moet slapen is dat ook geen probleem want we zitten super dichtbij!
Mijn ouders komen ook naar de ceremonies en hierna zullen zij ons zoontje meenemen naar huis. Wij kunnen de hele dag blijven en verblijven dan nog een nacht in Belgie. De dag erna zien wij ons zoontje dan gelukkig ook weer snel dus hoeven we hem met deze oplossing ook maar 1 nachtje te missen! 

Het was een gepuzzel maar het is gelukt ! 

 

7 jaar geleden

Goede oplossing! En leuk vooruitzicht!

7 jaar geleden

Ja zeker! Ben er ook echt blij mee want begon er al bijna tegenop te zien! Nu kijk ik er echt naar uit! En een mooie oplossing met ons zoontje en idd lekker een avond/nachtje samen :)

7 jaar geleden

wow wat een goede oplossing en ook gelijk Date night voor jullie hihi!