Snap

My 5 favorite things party

​Zoals in eerdere blogs al duidelijk werd ben ik nogal Pinterest verslaafd.

Op Pinterest kwam ik onlangs een feest concept tegen wat mij erg aansprak. Dit wou ik wel organiseren. Een ‘my favorite things’ feestje.

Dit is een feest waar iedereen zijn 5 favoriete dingen mee neemt en deze aan anderen geeft. Zo geef je cadeautjes maar krijg je ook weer cadeautjes.

Ik denk wel dat je dit sexe gescheiden moet doen of je moet van beide sexen ongeveer even veel personen laten mee doen. Ik heb zelf een stuk meer vriendinnen dan vrienden dus de verhoudingen zouden wat scheef zijn. Ik denk dat je dan het probleem krijgt dat de mannen met veel vrouwelijke cadeautjes opgescheept komen te zitten en de mannen ook niet echt cadeautjes zullen hebben die de vrouwen leuk vinden. Dus heb ik besloten dat het een just-girls-party moest worden.

Nu is er een probleem. Hoe krijg ik alle meiden bij elkaar. Iedereen heeft namelijk erg drukke agenda’s en het is dan ook altijd moeilijk om een avondje met z’n allen te plannen. Ik bedacht mij dat ik een maand later jarig zou zijn en dat dit wel een goede gelegenheid is. Voor verjaardagen maken de meesten wel tijd en dus heb je de grootste kans dat iedereen komt.

Ik heb dan ook snel een uitnodiging eruit gestuurd. Eigenlijk is het een heel simpel concept en hoef je er zelf niet veel voor te doen.

Wat ik hiervoor gedaan heb is:

  • uitnodiging schrijven. Ik heb dit via een Facebook evenement gedaan. Dit vind ik altijd handig omdat mensen kunnen aangeven of ze komen en je tussendoor nog een berichtje kunt sturen. En de twee vriendinnen zonder Facebook heb ik via de mail uitgenodigd. Natuurlijk moet je hiervoor een datum, een tijd en een locatie kiezen.
  • Je moet een budget bepalen. Ik wil mensen niet verplichten veel geld uit te geven dus heb ik een maximum van 5 euro per cadeau gezet. Zo geef je maximaal 25 euro uit. Ook heb ik aangegeven geen verdere verjaardagscadeautjes meer te hoeven naast dit.
  • Naast hun 5 favoriete cadeautjes heb ik gevraagd of ze ook hun favoriete snack mee willen nemen. Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat komen. En om hun favoriete feest kleding aan te doen.
  • Ik zorg verder voor naamkaartjes, dit moeten er 5 per persoon zijn zodat we namen kunnen trekken, de 5 namen die je getrokken hebt zijn de namen aan wie je jouw cadeautjes gaat geven. Ik zorg voor een leuk tasje waarin je de cadeautjes kunt doen die je gekregen hebt. En ik zorg voor een beetje aankleding van het feestje en het drinken.

Zelf moet ik natuurlijk ook 5 favoriete dingen kopen en mijn favoriete snack maken.

De dingen die ik ga kopen zijn:

  1. Een potje Purol. Ik vind het zulk geweldig spul en heb het overal in huis liggen. (Etos of Kruidvat)
  2. Het tijdschrift Flow. Hier ben ik op geabonneerd en ik lees er graag in. (Tijdschriften winkel)
  3. Een zakje zoute drop, die stiekem toch zoet is, van de Drop Inn. (Die drop is echt een aanrader.) (Drop Inn)
  4. Een fles Rituals douchegel, gewoon omdat die zo fijn is. (Rituals)
  5. Een pot met de ingrediënten voor havermout koekjes. Omdat ik gek ben op bakken en gek ben op havermout koekjes. (Hema)

Als gerecht ga ik mijn chili kippetjes maken, die altijd in smaak vallen. Andere ideeën die ik had waren een kaasplankje of een camember kaasfonduetje. 

Natuurlijk kun je het budget ook verhogen als iedereen dat prima vind en dan kun je nog leukere cadeautjes kopen zoals je favoriete agenda, je favoriete fles alcohol, je favoriete kookboek, etc. Maar omdat je dan best veel geld kwijt bent denk ik dat mensen dit concept eerst moeten leren kennen. Je zou ook 3 cadeautjes voor 10 euro kunnen doen. Of je kunt er een DIY feestje van maken, met een aantal zelf gemaakte dingen. Maar daarvoor moet iedereen wel erg creatief zijn en de tijd hiervoor hebben. Nog een andere manier is één favoriet ding te kiezen en deze dus 3 keer (of 5 keer, wat je net besloten hebt) te kopen. Bijvoorbeeld lippen balsem maar wel in drie verschillende smaakjes. En die geef je dus aan 3 verschillende mensen. Je geeft iedereen dus het zelfde.

Je kunt naast de cadeautjes als je het leuk vind ook nog andere spelletjes bedenken. Bijvoorbeeld kun je iedereen een klein vragenlijstje in laten vullen met zijn favoriete dingen, zoals zijn favoriete superheld of zijn favoriete vakantie bestemming. Dit doe je anoniem. Je leest er steeds eentje voor en iedereen moet raden van wie het vragenlijstje is. Ik doe dit niet want ik denk dat mijn vriendinnen dit een overkill zullen vinden.

Als het feest geweest is zal ik hier jullie vertellen/laten zien hoe het geweest is. Voor nu vind ik de voorbereidingen ook erg leuk.