Snap
  • Mama
  • #werkendemama
  • #dagschema
  • #samen
  • #multitasken

Multitasking mama

En hoe toepasselijk deze titel is: ik schrijf deze blog terwijl ik in de sportschool op de fiets zit! Ja, want ook dat moet gebeuren, jullie kennen het wel.

Multitasken is door jarenlange studie echt uitgeroepen tot een kwaliteit die voornamelijk vrouwen bezitten. Mochten er mannen zijn die het er niet mee eens zijn dan hou ik het in dit geval bij mijzelf: deze mama is mega multitasker.

Terwijl ik in de ochtend de jongste van 4 maanden een fles geef op mijn arm, dirigeer ik ondertussen de oudste van 5,5 naar een geschikte schooloutfit. ( dus helaas voor haar GEEN zomerjurken meer )

Vervolgens kleed ik de jongste aan terwijl ik de oudste iedere 3 seconde herinner aan dat ze haar ontbijt op moet eten. Beide kids zijn geen ochtend mensen, dat hebben ze van hun vader. Ik daarentegen ben oprecht de gezelligste persoon die je in de ochtend kan treffen. Of dit bots met mijn man? Niet zolang mijn eerste handeling van de dat koffie zetten is.

Daarna vervolg ik mijn dag door met de jongste de oudste naar school te brengen, wat niet echt multitask talent vereist eerlijk gezegd.

Onze jongste zit in een zogenoemde “fase” van hangerigheid, wat dus betekend dat ik hem heel af en toe neer kan leggen zonder dat hij huilt maar dat ik 100% van de dag in beeld moet blijven. 

Dus ook de huishoud routine doen we samen. Kind in de draagzak en hupsakee de was er in, kind in de wipper en zelf even een momentje onder de douche terwijl hij naar me kan kijken en ik tegen hem kan kletsen. Schoonmaken, afstoffen, stofzuigen, dweilen: als hij later geen schoonmaak wonder wordt dan weet ik het ook niet meer.

We eindigen de middag met samen koken. Hij vindt het heerlijk om te zien hoe ik bezig ben en vermaakt zich prima met daarnaar kijken en blij gillen.

Meestal komt zijn honger precies op het moment dat wij aan tafel gaan, en als ik mijn eten dus enigszins warm wil eten dan gaat dat tegelijk met het geven van de fles.

En dan na het eten naar de sportschool. Lekker multitaskend calorieën verbranden.

Fijne avond mede multitasking mama’s !