Snap
  • Mama

Morgen begint het ECHTE leven

Morgen is mijn zwangerschapsverlof voorbij en ben ik naast mama ook weer terug op mijn werk. Een nieuw hoofdstuk in ons mooie boek!

Lieve Lola,

Mijn zwangerschap was verre van hoe ik gehoopt had. Ik mocht vele zwangerschapskwaaltjes afvinken, maar de ergste was toch echt tijdens de laatste vijf maanden; extreme jeuk. Wat ontzettend jammer dat ik daardoor (te) weinig echt van je heb kunnen genieten toen je nog in mijn buik zat. Het was één grote jeukende nachtmerrie met daarin ruim 10 bezoekjes aan de dermatoloog en gynaecoloog waarbij ik steeds medicatie kreeg die ik bij de apotheek pas na smeken mee kreeg omdat ze te gevaarlijk waren voor de baby. Wat natuurlijk niet erg bevorderlijk is als je geen stress wilt hebben over de gezondheid van je ongeboren kindje. Daarnaast ben ik ruim 25 keer in zo'n kleine lichtcabine gaan staan voor lichttherapie. Conclusie; uiteindelijk wist niemand wat het was, geen enkel zalfje, smeerseltje of wat dan ook heeft geholpen...dus werd het uitzitten tot het eind met slapeloze nachten van vaak maar 2 uurtjes slaap. Wat een hel! Een ding wist ik zeker; jeuk is inderdaad veel erger dan pijn. Ik werd er helemaal gek van! Ondanks alles kon ik (bijna) altijd positief blijven omdat ik wist waarvoor ik het deed. Jij leek er gelukkig geen last van te hebben ondanks dat ik bijna niet sliep 's nachts. Dat was voor mij een enorme geruststelling!

19 mei 2014. Twee weekjes te vroeg, besloot je dat het tijd was om je papa en mama te ontmoeten. Na een zware bevalling van ruim 27 uur was je eindelijk in ons midden en was mama (heel cliché) meteen alle pijn vergeten toen ik je in mijn armen had. Wat was je mooi en klein, lieve Lola. Eindelijk waren we een echt gezinnetje! Wat hebben we genoten de eerste dagen samen met de beste kraamhulp die we ons konden wensen, mijn lieve tante. Wat onwerkelijk en bijzonder waren die eerste momentjes samen.

Nu, alweer bijna 3,5 maanden later ben ik jouw trotste mama en voelt het alsof het nooit anders is geweest. Wat vind ik het heerlijk om jouw mama te mogen zijn. Ik geniet elke dag weer van die mooie glimlach van jouw, van de geluidjes die je maakt en hoe heerlijk je ruikt. Morgen start ons eerste echte hoofdstuk in ons boek als gezinnetje. Het voorwoord en de inleiding hebben we al met veel plezier geschreven. Ik ben benieuwd wat dit nieuwe hoofdstuk ons brengen zal. Ik ben er helemaal klaar voor om aan het echte leven te beginnen, jij in het kinderdagverblijf en mama op haar werk. Samen gaan we er iets moois van maken!

Kusje van mama

9 jaar geleden

Dankjewel!

9 jaar geleden

Alle symptomen leken er op... Maar volgens tests was het geen puppp...

9 jaar geleden

Veel succes!

9 jaar geleden

Had je geen PUPPP? Ik heb het de laatste dagen van de zwangerschap gehad. Echt een drama!