Snap

Mommy's KDV zenuwen

Het is rond! Vanaf 1 maart gaan de kids naar het KDV! Ze zijn er klaar voor! Maar ik weet niet of ik dat ook ben..

Ik ben echt super blij dat de kids nu eindelijk naar het KDV kunnen! Er kwam eindelijk geld voor vrij en ze kunnen nu in plaats van 2 dagen, 3 dagen gaan! Ik kan nu een extra dag gaan werken. Waadoor er nóg meer geld binnen komt! En mijn bazin kan lekker zonder zorge om de zaak met zwangerschaps verlof. Alles valt op zijn plekje. Happy, happy, happy!! Maar dan.. Komt ook opeens het besef dat de kids:

  • Nu veel vaker met andere kindjes kunnen gaan spelen. Dat is leuk!! Maar dat betekend dat ze vast ook sneller virusjes krijgen en/of doorgeven. 
  • Dat vooral Meneertje beter MOET gaan leren delen! Dat is ook top!! Maar hij is zo koppig en op het moment zo'n drama trapper als hij niet krijgt wat hij wil.. 
  • Met andere leiding gevende in aanraking komen. OMG, als ze zich maar gedragen!!
  • Vriendjes krijgen?! Dat hoop ik zo voor ze! Vooral voor Meneer. Mevrouw daar denk ik nog iets te klein voor. 
  • Als ze maar geen ruzie krijgen of zelf ruzie trappen. Niet schoppen, niet slaan, niet gooien! PLEASEEE!!

Zoals je kunt zien vind ik het super leuk maar ook echt MEGA eng. Ik had niet gedacht dat ik het zo eng zou vinden.. Dit voelt echt als het eerste stapje, mama zijnde, in je kind loslaten. Je geeft de zorg voor je kind toch uit handen. 

Mega spannend en eng.. 

Ik wou dat het al 1 maart was!!

Oh oh, mede mama's.. Hoe voelde jullie je? Hebben jullie tips voor mij!!?

7 jaar geleden

Komt goed, echt! Net als dat jij er aan moet wennen, zullen de kinderen dat ook moeten. Het afscheid kan heel moeilijk zijn, maar dat drama is vaak al snel voorbij. Bel anders gewoon na een uurtje naar de opvang. Als het dan goed gaat, kun je met een gerust hart werken. Tranen bij de mama? Maakt niet uit. Er zijn er velen met je.. (ik ook) Het is niet niks om je kind achter te laten bij mensen die je niet kent..

7 jaar geleden

traaaaaaaaaaaaaaaaanen met tuiten heb ik gehuild de eerste keer dat ik mijn zoontje voor een wendag moest achterlaten bij de creche. Ik vond het onmenselijk, schandalig, belachelijk en vooral een hele slechte moeder. Nu een paar weken verder. breng ik hem met een gerust hart er heen. De PM'ers zijn gek op hem en hij lacht veel. Hij slaapt en eet goed en hij speelt de hele dag. Tussendoor krijg ik via de app fotootjes en mag onbeperkt bellen om te vragen hoe het gaat. Elke keer als ik hem langs breng dan krijg ik aan het einde van de dag een schriftje mee waarin alles staat hoe zoonlief het gedaan heeft en hoeveel hij heeft gedronken en geslapen! En precies wat je zegt kinderen leren wachten, delen en samen spelen en zelf werken is ook weer heerlijk! zet hem op!

7 jaar geleden

Nee, het plan was dat ze 2 dagen zouden gaan, maar zw kunnen nu 3. En ze zijn nog nooit geweest!! :)

7 jaar geleden

Spannend hoor! Maar ze gaan al 2 dagen begrijp ik? Of hadden jullie andere opvang? Ik weet het niet meer, sorry... Het komt vast goed! Mijn oudste gaat nu naar de psz en ik zat met angst en beven op de bank de eerste keer dat ze ging. Ze vind het fantastisch!