Blog header image

Mommy's big dream.

Deze Mama heeft al sinds haar 13e een droom.. Maar deze durf ik tot nog toe niet uit te laten komen..

Dan zit ik op de fiets naar werk. Van het enige muziek momentje van de dag te genieten en dan baal ik dat ik niet alleen ben.. In een ruimte, zonder deuren of ramen, waar niemand me hoord of ziet en dat ik lekker mee kan zingen! 

Op de fiets analyseer ik alle noten die de zanger/zangeres zingt. En neem ik alle "yeaaaahhh's" en "Oooohhooooohh's" in me op. Vervorm ze in mijn hoofd of ik onthoud ze goed. Ik maak van de background vocals een duet en maak uithalen langer. Mijn ademhaling gaat mee met het liedje maar echt alleen heel diep in mijn keel, zodat niemand het door heeft, ziet of hoord. Ik zet mijn stem bereik in mijn kopstem als het liedje in kopstem word gezongen. Als je vaak zingt weet je precies wat ik bedoel, haha! Maar echt zingen, hard op, omringt door mensen, omg nee..

Dit was niet altijd zo. Vroeger HIELT ik van zingen in het bij zijn van andere. Dan zong ik een Enrique Iglesias liedje voor mijn vriendinnen die me dan aangaapte van verbazing. Zong ik mee als Kelly Clarkson op tv was en kreeg ik altijd grote complimenten van vriendinnen. Ook was ik mega fan van Evanescence en het grootste complimend dat ik ooit kreeg was van een vriend die zei: 'Ik hoor het verschil tussen jou en haar niet eens!' Ik hielt er ook van om alleen te zingen en in het bijzonder met mijn broertje. Dan kon ik ook wel is foute maken of vals zingen, dat boeide me dan niet. 

Nu, jaar na jaar als The Voice op tv komt denk ik: 'Dat wil ik ook..' maar ik durf het niet. Mijn angst komt voort uit mijn perfectionisme. Dit is een van mijn eigenschappen waar ik heel trots op ben! Maar vaak doet ie me ook de das om. Zoals hier mee dus.. Mijn alle grootste nachtmerrie is een valse noot of verkeerde uithaal in het bij zijn van iemand.. Dan denken ze natuurlijk meteen: 'Jezus, deze kan echt niet zingen! Dikke NEEEE!!'. Het is zelfs zo erg dat ik mijn eigen stem niet eens durf op te nemen omdat ik bang ben om op deze manier over mezelf te denken. Echt compleet belachelijk!! Mischien heb ik ook wel een beetje last van faalangst ofzo..

Ik zeg tegenwoordig ook niet meer tegen mensen dat ik zing. Dat willen ze dan natuurlijk horen. Ja, nu vertel ik het aan jullie allemaal.. I know.. Jammer genoeg kan ik geen filmpje of geluid uploaden, dat heb ik niet en durf ik niet. Ik heb deze maand pas tegen mijn vriend vertelt dat ik zing/vroeger zong. Pfff.. 

Het is erg moeilijk, deze gevoelens te hebben, ze willen er steeds meer uit maar ik ben bang!! Om te falen! Om het niet perfect te doen!

Ik heb vorige week in een opwelling mijn broertje gevraagt of we iets kunnen opnemen.. Bij hem durf ik het wel.. ALS het goed word, zal ik het uploaden, ooit, op een dag, in de verre toekomst..

Mischien moet ik niet zo'n mega pussy zijn en het gewoon doen!!!!? Of niet?

What's your biggest dream?

Lindsy83
6 jaar geleden

Gewoon doen! Ik heb een keer mee gedaan met audities voor idols om te kijken hoe het was. Nu met the voice gaat het wel anders, daar is eerst een voor selectie waarbij ze dus inderdaad eerst een filmpje beluisteren. Dus je word ook alleen voor auditie uitgenodigd als ze vinden dat je goed kan zingen. Dan is het alleen nog de vraag of jij bnet wat de jury zoekt. Maar dat je kan zingen heb je dan in je filmpje al bewezen, anders mag je dus niet eens auditie doen ;) En ik zou ook zeker de angst om fouten te maken niet je droom in de weg laten staan. Elke artiest zingt wel eens een valse noot, maar het is maar net hoe je het daarna weer oppakt. Ik zou zeggen GO FOR IT! :D

MamavanChance
6 jaar geleden

Doeeeen! !!!!!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja, ik wist dat dat zo gaat idd! Daarom is de drempel iets minder hoog voor mij (denk ik) en heb ik daarom ook mijn broertje gevraagd om iets voor me op te nemen. De enige persoon die ik tot nu toe 100% vertrouw, ook met mijn fouten. Maar het is als nog eng!!!! :S

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja, makkelijker gezegt dan gedaan, hahahaha! I will try.. :D

Lindsy83
6 jaar geleden

I know, maar in principe heb je niks te verliezen, alleen maar te winnen ;) Misschien als je wat opgenomen hebt eerst ook op youtube zetten. Als je dan leuke reacties krijgt geeft dat misschien ook meer zelfvertrouwen. Ik zou het zeker stoer vinden en mijn stem heb je al als je door komt ;)

peetje80
6 jaar geleden

Ik zeg, volg je droom!!! Heel belangrijk namelijk. Dan kan je later nooit zeggen wat als.......... Mijn droom is trouwens emigreren. Heel graag wil ik dat. Weg uit dit land. weg bij mijn familie en gewoon helemaal opnieuw beginnen. Wij zijn momenteel heel druk aan het kijken of het zou lukken. Maar tja het doen is dan nog het volgende probleem want naast dat het mijn droom is, ben ik ook heel bang. Bang om alles achter te laten.

Chiara
6 jaar geleden

Zou het ook eng en spannend vinden hoor, het is toch niet niets en heel persoonlijk zoiets! Maar mijn motto is altijd; ik heb liever spijt van iets wat ik wel gedaan heb, dan van wat ik niet gedaan heb. Je komt er maar op één manier achter. En sowieso babysteps... Begin met als doel een opname te maken met je broer en denk dan pas na over de volgende stap! Dat maakt het misschien iets minder eng.. Go for it!!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja dat is waar. Maar bang zijn heb je altijd, ik hier mee ook en jij zo met je eigen ideeen en dromen.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Precies. Ik moet gewoon iets gaan opnemen, niet eens net de intensie om het voor iemand anders te doen of voor the voice, maar gewoon voor mezelf :) en mocht er dan echt iets moois uitkomen, kan ik het altijd nog posten of opsturen!! :D