Snap
  • Mama
  • hygiëne
  • moederschap
  • alleenstaandemoeder
  • gewoontes

Moederschap en Hygiëne

Ik zat laatst te denken he. Wanneer je moeder wordt veranderd heel je kijk op hygiëne. Je doet als je moeder bent bepaalde dingen die je eerst super smerig vond. Hier een kleine opsomming en ben ik benieuwd of dit bij jullie ook zo is veranderd.

Snot

Snot is smerig en raak je het liefst niet aan. Als ik met Jessy bijvoorbeeld in de supermarkt loop en ze niest waardoor er een enorme lange snottebel aan haar neus hangt heb ik natuurlijk op dat moment net geen doekje bij de hand. Even heel snel veeg ik die snottebel met m’n mouw af of zelfs met mijn blote handen om het vervolgens aan m’n broek of jas af te vegen.

Korreltjes

Als ik ergens niet tegen kan zijn het snotkorreltjes zien bij Jessy in haar neus. Met m’n pink peuter ik ze in een handomdraai uit zonder blikken of blozen. Dit had ik nooit verwacht dat ik dat zou doen voordat ik moeder werd want nogmaals… snot is vies.

Kwijl

Kinderen kwijlen zooooo ontiegelijk veel. Wanneer je vliegtuigje aan het doen bent stroomt er regelmatig een rivier van kwijl op je gezicht maar dat geeft niet want het is je kind en zijn kwijl is niet vies.

Ff snuffelen

Heb je weleens vies gekeken naar een moeder die aan de kont van haar kind snuffelde? Ik wel hoor! Alleen nu doe ik het zelf ook wanneer ik een gek luchtje ruik. Als een echte moeder pak ik de kleine op en duw m’n neus tegen die dikke pamperkont aan om ff te checken of ze heeft gepoept.

Babyvoetjes

Aan de babyvoetjes snuffelen of bijten voor de gein. Ik zie mezelf dit absoluut niet doen als ze ouder is maar waarom doen we dit bij kleine kindjes? Jessy heeft sinds ze schoenen aanheeft echt stinkvoeten maar dat weerhoudt me er niet van om het alsnog te doen.

Kots

Kinderen zijn wel eens ziek en kotsen soms de hele boel onder waardoor het lijkt alsof je in de film The Exorcist zit. Zonder moeite (misschien een beetje) ruim je het braaf op. Wanneer je man dit doet van zattigheid opper je boos dat hij het mooi zelf mag opruimen.

Zelf had ik nooit verwacht dat dit me zou overkomen. Toen ik nog geen moeder was ging ik bijna over m’n nek als ik een snotje zag bij m’n neefje en smeet ik hem nog net niet weg als er kwijl op mijn designerjasje viel. Is het ouderinstinct of heeft het met iets anders te maken?

Gekke wezens eigenlijk die papa’s en mama’s

Veel liefs,

Kyra