Snap
  • onderzoek
  • feitjes
  • kinderen

Moeders met drie kinderen ervaren de meeste stress

Tot drie kinderen loopt de stress bij ouders flink op! Herkenbaar?

Ben jij trotse moeder van drie prachtige kinderen? Lees dan snel verder! Hoewel het natuurlijk een grote zegen is om zo'n grote familie te hebben, blijkt uit onderzoek dat moeders met drie kinderen de meeste stress ervaren! 

Ja je leest het goed: drie kinderen, 3x zo veel stress en 3x zo veel zorgen…

Een onderzoek, gehouden door de website TODAY in 2013 onder 7.000 moeders, wees uit dat moeders met drie kinderen de meeste stress ervaren. Je zou denken dat vier kinderen of meer juist ook meer stress geven. Maar niets is minder waar! Het blijkt dat ouders vanaf het vierde kind de stress juist weer afneemt. 

Volgens het onderzoek ervaren ouders met drie kinderen de meeste stress. Je bent bij je derde kind als ouders namelijk voor het eerst in de minderheid! Het is drie kinderen 'tegen' maar twee ouders. Een tweede kind blijkt voor mama’s niet een te grote overstap, maar nummer drie, die blijkt alles flink te veranderen.

Geen paniek! Er zijn enkele dingen die je kunt doen om stress te verminderen als moeder van drie kinderen. Probeer bijvoorbeeld deze tips:

- Accepteer hulp van andere! Neem de hulp aan van familie en vrienden, of overweeg bijvoorbeeld een oppas voor één dag in de week!

- Stel prioriteiten en probeer niet alles tegelijk te willen doen. Focus je op de dingen die het belangrijkst voor je zijn en laat de minder belangrijke dingen voor wat ze zijn. Nobody is perfect.

- Neem regelmatig tijd voor jezelf om te ontspannen en te herstellen. Dit kan een wandeling zijn, yoga, meditatie of een warm bad.

- Plan je dag en probeer een dagelijkse routine te creëren voor jezelf en je kinderen. Dit kan helpen de stress en chaos te verminderen.

- Probeer voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige beweging te krijgen. Dit zal helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van je energie- en stemming.


Onthoud dat het leven met drie kinderen een rollercoaster is vol met ups en downs. Met de juiste tips & tricks, kun je stress verminderen en genieten van elk moment met je prachtige gezin. 


Lees ook: De eerste ter wereld met deze genetische afwijking

8 maanden geleden

Dan nog maar 2 erbij ipv 1 😂

Zie je nou wel! Des te meer reden om er toch nog eentje bij te nemen! 🤣

8 maanden geleden

😂😂