Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Moeders heb je in alle soorten en maten! Welke ben jij?

Moeders heb je in alle soorten en maten. Toch hebben we iets gemeen... we zijn moeder. Waarom oordelen en we dan zo snel een andere moeder?

Moeders heb je in alle soorten en maten. Jonge, oude, oudere, lieve, vervelende, schreeuwende, thuisblijf, werkende -moeders, knutsel- moeders, overblijf- moeders, klaarover -moeders, lees-moeders en ga zo maar even door.

De één gaat het heel goed af om mama te zijn, de ander vindt dit moeilijker. De één kiest ervoor om thuis te blijven, een ander is gelukkiger met een baan ernaast. Toch hebben we allemaal iets gemeen... we zijn moeder. Waarom oordelen en veroordelen we dan zo snel een andere moeder.


Moeders

Een werkende -moeder kan misschien niet anders. Een thuis-blijf moeder ook niet. Een mama die de fles geeft wordt aangekeken of ze een misdaad begaat, maar het kan ook wel gewoon niet lukken en dan heeft ze er al genoeg verdriet van, zonder het oordeel van mede moeders. Een andere moeder voed haar kind misschien wel 4 jaar, dat vinden we ook weer raar.

Zullen we afspreken dat wij vrouwen en moeders elkaar steunen en niet zo snel oordelen. Niet alles is vanzelfsprekend en een keus. Er zijn ook legio mama's die wel thuis zouden willen blijven maar gewoon wel moeten werken willen ze brood op de plank hebben voor hun kinderen.

Dus meiden steun elkaar, help elkaar en oordeel en veroordeel niet. Het is juist zo leuk om mama te kunnen zijn op je eigen speciale manier die past bij je eigen kinderen en gezinssituatie.

11 jaar geleden

Mooi stukje.. Het komt vooral neer op respect hebben voor andere. Die respect is ver te zoeken de laatste tijd ;)

11 jaar geleden

Leuk geschreven....dankje!.... Ik betrap mijzelf ook wel eens op dit soort gedachten...van nature ben ik nogal een mama die erg veel op pad is en veel onderneem met mijn kleine dame van 3 1/2 jaar oud....theather, fesitvals, speeltuin, kinderboerderij, muziekschool, dansschool, stad, picknicken, bioscoop, pretparken en ga zo maar door... en ik baal er vaak van als mama's met kindjes van leeftijd van mijn dochter constant afzeggen of gewoon nooit meegaan wanneer we ze meevragen/of zelf nooit met ideeen komen. BInnenzitmoeders/bankzitmoeders noem ik ze.... maar ik zal de volgende x, wanneer ik weer met vooroordelen zit richting andere moeders denken aan jouw geschreven stukje....dankje...

11 jaar geleden

Prachtig artikel Djoke. We willen binnenkort een moedergroep beginnen in Zoetermeer waar ieder welkom is!

11 jaar geleden

heel mooi geschreven!