Snap
  • Mama

Moeders die niet achterom kijken

Mijn aller grootste irritatie OOIT op andere moeders! Soms zal ik ze graag na schreeuwen en uitschelden..

Vandaag weer zo'n moeder.. Ik kan het gewoon niet aanzien!! Het liefst zou ik de deur van de lunchroom open gegooit hebben en hebben gegilt: 'Doe is normaal!!'

Daar loopt ze dan over de stoep achter een kinderwagen. Haastig? Ongeintereseerd in haar omgeving? Niet boeiend dat ze een oversteek plaats naderd? En haar kleine man, van een jaar of 2-3 jaar die achter haar aan waggeld. Twee meter achter haar.. Er word geen handje vast gehouden. Er word niet achterom gekeken. Waar zit dat domme mens met haar hoofd!!? Zelfs als ze oversteken, geen actie! Ik volg haar met mijn ogen tot ze een hoek omloopt, de winkelstraat in. En de kleine? Die waggeld daar nog steeds achter haar. 

Ik snap dat gewoon niet!? Hoe kan je je kleine achter je aan laten lopen zonder op hem te letten? Alsof hij snapt dat er als je de straat oversteekt er opeens een auto aan kan komen! Dat je dan moet stoppen? Dat je moet oppassen en opletten waar je loopt. Dat hoord mama voor hem te doen! Toch? 

Ander belachelijk voorbeeld: Dit zie ik zó vaak, belachelijk. Mama op de grote fiets. Kind op zijn eigen fiets. Oversteken jongens!! Mama voorop, kijkt niet achterom. Kind, let niet op de auto's maar op mama! Mama fietst voorop, ze fietst snel en ze fiets weg, ze ziet jou ook niet want ze kijkt niet achterom, kind moet snel, snel, snel!! En dan.. Gaat het gelukkig altijd goed, auto's stoppen of het kind is net snel genoeg. Maar kom op halve mama! Begeleid je kind, alsjeblieft!! Daar ben jij voor, heb je haast? Dikke pech!! Ga dan eerder van huis! Stel er gebeurtd wel een keer wat!

Ooohh Grrrrr!! Domme niet-omkijk mama's!!

Wat gaat er om in hun hoofd? 

Dan vandaag ook nog een vrouw die dan wel in elke hand een kinderhandje had maar overstak op een T-splitsing.. -Diepe zuuuucht!-. Komt er een auto aan, toeterd naar haar en als blikken konde doden was de bestuurde te plekken vermoord en de winkel etalage voor hem ingereden. 'Doe is normaal, man' mompelde ze. Waarom het ene kind de auto na gilde: 'Ja!!! Doe is normaal man!!'

Is het echt zo moeilijk om gewoon op de veiligheid van je kids te letten in het verkeer!? 

7 jaar geleden

Mee eens Loes! Schrijf een campagne!!

7 jaar geleden

Met kids erbij ben ik ook veel 'braver' in het verkeer dan zonder. Je wilt inderdaad toch wel dat ze het goed en netjes doen als er straks wel een keer een moment komt dat ze het alleen moeten gaan doen. Veel mensen hebben volgens mij niet in de gaten dat alles wat ze doen waar de kinderen bij zijn, leermomenten zijn, en jij als ouder de leraar. Dus de verkeersregels aan de laars lappen, dat is geen goed voorbeeld! Schelden, geen goed voorbeeld! Onbeleefd zijn, geen goed voorbeeld! Vet eten en veel snoepen, geen goed voorbeeld! De hele dag met je telefoon zitten, geen goed voorbeeld! (oeps, dat laatste, daar maak ik me wel schuldig aan *bloos bloos*)

7 jaar geleden

Ik vind het altijd zo erg om te zien dat alles snel gedaan moet worden. Jonge kinderen moeten nog ontdekken en als ouder moet je ze daar de tijd voor geven.

7 jaar geleden

Sinds ik mama ben duurt alles juist extra lang... rode stoplichten is wachten.. zebrapad is toch eventjes stoppen.. een auto in de verte? Oké we wachten wel even, met de kinderwagen indien mogelijk veilig achter een grote paal. Mijn kids zijn ten alle tijden in mijn zicht, altijd minimaal 1 hand op de kinderwagen.. dat is toch meer dan normaal?!