Snap
  • Mama
  • mama
  • Moedermaffia
  • oordelen
  • #leefenlaatleven
  • yougotthis

MoederMaffia 2.0

Leef en laat leven! Stop met oordelen en wees eens lief!

Hoe vaak ik het wel niet online, vooral op Instagram maar ook op blogs en andere social media voorbij zie komen is echt ongelofelijk. De moeder maffia, moeders die alleen maar oordelen over de handels en zienswijze van andere moeders en ik ben het spuugzat!! Dus ik heb besloten er een kort blogje aan te wagen.

Vandaag kwam ik het opnieuw tegen bij een nieuwbakken en mega lieve en goede tweeling moeder (net als iedere moeder). Zij was in haar storie aan het verdedigen waarom zij haar tweeling in een wipstoeltje tegelijkertijd laat drinken en dat zij ze daarna echt beide nog 10 min knuffelt!! Want zij was een soort van aangevallen met oordelen van andere (waarschijnlijk eenling moeders) over dat het voor een kindje heel belangrijk is om zich geborgen te voelen tijdens het drinken. Alsof zij dat niet weet? Alsof zij niet het beste voor heeft met haar kindjes. Zij heeft er echter alleen twee en geen vier paar handen!!

En een andere lieve mama waarbij haar dreumes nog altijd in haar handen in slaap valt en waartegen vandaag nog wordt gezegd dat zij daar mee MOET stopen want anders… Wauw, just WAUW. Als dit voor hun werkt, wie ben jij dan wel niet?

Hoe ziek is het?? Dat mensen dus op basis van een storie van welgeteld 15 seconde oordelen over jou als moeder of op basis van een foto of een caption bij die foto zo een groot oordeel vellen en je aanvallen op het moeder zijn. Ik walg ervan, sorry als ik hard overkom maar het is gewoon zo. Ik kan er niets anders van maken.

Nou is dat oordelen en het lef dat mensen hebben om altijd maar hun ongezouten en niet gevraagde mening en adviezen te geven omdat ze achter een schermpje zitten 1 ding. Maar dat we het nog gaan verdedigen en uitleggen geeft aan dat wij als moeders onszelf eens even goed in de spiegel moeten aan kijken en moeten vertellen hoe goed wij het wel niet doen.

Want perfectie is een illusie, het bestaat niet, dus ook de perfecte moeder niet. En gelukkig niet want het leven is niet perfect en je kinderen hebben dus ook helemaal geen perfecte moeder nodig. Daarbij vraagt elk kind, elke situatie en elk gezin om een eigen aanpak. Dus wees eens lief, doe eens lief en geef elkaar complimenten in plaats van te oordelen op basis van een post of storie op freaking social media. Wat weet je nou op basis daarvan, in ieder geval nooit genoeg om te oordelen, so just don’t!!

En lieve mama’s die te maken krijgen met de moeder maffia, stop met jezelf te verontschuldigen, stop met jezelf te verdedigen! YOUR THE BEST !!

Snap
5 jaar geleden

En zo is het! Want hoe je het ook doet, er is altijd een bepaalde groep het niet mee eens. Valt je kleintje na een bepaalde leeftijd alleen maar bij jou in slaap "dan word het toch tijd om hem/haar te leren zelf in te slapen" maar doe je een "slaaptraining" zoals ik heb gedaan dan krijg je 100 reacties van moeders waarbij hun kind nog in hun bed slaapt en dat ik de kleine haast mishandel door hem in zn eigen bed te laten. Ik denk dat het niet uitmaakt wat je doet. Er is ALTIJD wel een partij die het niet eens is met je manier van handelen. Vermoeiend. Want we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde: een gezond kindje, dat opgroeid met liefde. En elke mama doet dat op de manier die haar goed lijkt, bij haar kindje past en bij haar gevoel. Zolang er geen kindjes letterlijk mishandeld of tekort gedaan worden. Laat andere moeders het dan lekker op hun manier doen.

5 jaar geleden

Amen!

5 jaar geleden

Amen! Het houdt mij wel eens tegen gewoon een blog te schrijven omdat Facebook dan misschien weer over me heenvalt

5 jaar geleden

En zo is het en niet anders!