Snap

Moederlijke eenzaamheid

Mijn moeder zei vroeger altijd dat ze zo 'alleen' was. Niet letterlijk genomen, maar ik snap nu dus wat ze bedoelt.

Sinds onze kleine man er is, heb ik het gevoel dat onze wereld enorm klein is geworden. We hadden een hele grote vriendengroep waar altijd spontane uitjes mee waren. Aangezien wij de eerste met een kleintje waren, vielen we al snel buiten de boot. We werden niet meer gevraagd.

Voor kleine man er was zijn we verhuisd naar een dorp waar we eigenlijk niemand kennen. Je zal wel denken wat doe je daar dan? Nou geen idee haha, maar ik voel me er thuis en het kwam toevallig op ons pad.

Afgelopen week vraag ik aan vriendlief of hij ook het gevoel heeft dat hij wat eenzaam is. Hij heeft zelf nooit veel vrienden gehad voor hij mij kende.  Het maakte hem ook niet zoveel uit. Maar ik mis het om vriendinnen om me heen te hebben waarmee ik lekker kan kletsen en het over de kinderen kan hebben zonder te denken 'oh nou heb ik t weer over m'. Vriendinnen die eenzelfde fase in hun leven mee maken. Ik voel me als mama een beetje eenzaam en aangewezen op mijn (schoon)moeder.

Maar hoe vind je nou dit soort vriendinnen? School duurt nog wel even want kleine gup is pas 1,5. Hoe hebben jullie vriendschappen ervaren? En hoe heb je nieuwe mensen leren kennen die in dezelfde levensfase zitten?

6 jaar geleden

Dat is bij mij om de hoek. Woon in Rhoon. Ik ben bijna mama.. maar wat je schrijft is best herkenbaar. Lijkt me leuk om eens te kunnen afspreken straks met andere mama's.

6 jaar geleden

Pfff zooo herkenbaar. Hier 2 jongens van 3 en 1. Toendertijd vol enthousiasme met mn man mee gegaan en nu zit ik hier bijna vriendloos hihi. Ik woon alleen in noord-Holland dus weer een stukje verder weg..

6 jaar geleden

Ik herken je verhaal heel erg! Ik ben een aantal jaren geleden verhuisd naar de andere kant van het land (Leiden) en sinds kort weer verhuisd naar n dorpje in Zuid-Holland. Met het verhuizen, en de kinderen heb ik eigenlijk geen vrienden meer overgehouden. Ik had gehoopt eer de kinderen naar de psz zouden gaan daar meer in contact te komen met mama's en zo hopelijk vriendschappen op te kunnen bouwen, maar het zijn voornamelijk de grootouders die de kinderen brengen en ophalen. Dus ik lees graag mee voor tips!

6 jaar geleden

Het is inmiddels gelukt :)