• Mama
  • Nieuws
  • kinderen
  • moederdag
  • verwend

Moederdag zit er weer op

Moederdag zit er weer op. Ik hoop dat alle moeders volop zijn verwend en hun waarde binnen hun gezin weer een oppepper heeft gekregen!

Tenslotte is dat wat er dan eigenlijk gebeurt. Op Moederdag worden even al jou dingen op hun waarde ingeschat en daardoor ook even een knuffel daarvoor. Mooi idee ook, vind je niet?

Zo zat ik op Moederdag bij mijn ouders, met de hele familie, zus met de 2 kinderen en broer met zijn vriendin. Ik vind het altijd wel wat hebben, zulke dagen dan mengt het hele gezin zich samen en neemt iedereen zijn plekje binnen dat gezin in beslag. Zo ook Djenna, als (nu nog) jongste telg van de familie krijgt ze behoorlijk wat aandacht, vooral nu ze duidelijke zinnen maakt en zich aardig duidelijk kan maken.Zo hoeft ze niet altijd meer naar de juiste woorden te

zoeken maar zegt ze al goed wat ze wil vertellen en wat er in haar om gaat. Ze is natuurlijk pas 2,5 dus heeft ook een wereldje van 2,5 dus zoveel heeft ze nog niet te melden maar dat wat ze zegt zorgt er wel voor dat je zelf duidelijker naar de wereld om je heen kijkt, vind ik. Zo ziet ze elke vliegtuig en meld ze het als de zon ff achter de wolken zit. De mooie bloemen in de tuin wijst ze aan en geeft ze water en alle slakken krijgen een nieuwe plek in de tuin want tja, ze willen natuurlijk een mooie plek in hun paradijs, wat dus eigenlijk de tuin van mijn ouders is.

Zo kan ze genieten van alles wat er om haar heen gebeurt en zo zorgt ze er eigenlijk voor dat ik dat ook met haar doe. Ook het eten van het toetje was een genot om naar te kijken. Lekkere roomijs...een bak vol en netjes op een stoeltje aan een tafeltje zat mevrouw zo duidelijk te genieten van deze heerlijkheid. Ik zou haar dan zo op willen pakken en flink willen knuffelen maar beter om even te laten eten uiteraard..

Niet dat dit het enige moment is waarbij ik die neiging heb hoor. Wat dat aangaat hebben kinderen een heel hoog aaibaarheid gehalte en knuffel ik haar heel vaak.. Gelukkig houd ze er zelf ook nog wel van, ik hoop dat dit nog wel even blijft ook.. Toch hoor ik in mijn omgeving dat het met de leeftijd van een jaar of 3 al minder gaat worden..

Of zal het er ook mee te maken hebben of het een jongen of een meisje is? Ik knuffel snel nog ff door..mijn meisje..