Snap
  • Mama
  • Relatie

Moederdag, ook hier geweest

Overal lees ik blogs over Moederdag. Moeders die goed verwend zijn! Maar ook een blog van een mama waarvan Moederdag tegenviel.

Moederdag. Het is en blijft een dag met een speciale lading! Voor alle trotse mama's onder ons! Leuke cadeautjes van je kind, zelf gemaakt op de opvang, school of peuterspeelzaal. Of voor de mama's met wat oudere kinderen onder ons, een gekocht cadeautje of een leuke tegoedbon. Ontbijtje op bed en lekker uitslapen. 

Manlief dient natuurlijk ook een cadeautje te geven. Tenslotte ben jij de mama van zijn kind(eren)! Mama's over heel de wereld worden in het zonnetje gezet, verwend en geknuffeld. Op mijn Facebook zag ik heel veel foto's voorbij komen van moeders van vrienden, maar ook van vriendinnen en wat ze kregen hebben. 

Moederdag is een leuke (en naar mijn mening een beetje commerciële) dag. Ik keek er, om begrijpelijke redenen waarschijnlijk, niet naar uit dit jaar. Ondanks dat ik trots en blij ben met mijn eigen moeder. En op mijn schoonmoeder. Ondanks dat ik trots en blij ben met mijn zoon Ruben. En trots op mijn dochter Lieke*

Ik ben blij dat het voorbij is. Ik hoef niet meer te denken dat ik twee keer moeder ben geworden en maar één keer mama mag zijn. Wij hebben de dag rustig, zoals ongeveer elke andere zondag, doorgebracht. Een roos op het grafje van Lieke* gelegd. En genoten van het heerlijke zonnetje.

Gisteren heb ik voor "niet-moederdag" een cadeau van manlief gehad. En van mijn zoontje het zelfgemaakte fröbeltje uitgepakt en deze opgehangen op een mooie plek in de woonkamer. Ik hoop volgend jaar weer een beetje vrolijker deze dag in te gaan. Maar ik ben bang dat het altijd een zwaar beladen dag zal blijven. 

9 jaar geleden

Ik snap best wel dat moederdag erg lastig is voor je. Gelukkig snapt Ruben nog niet helemaal wat moederdag is en zal hij deze moederdag niet onthouden. Ik hoop dat je de dag erna toch een beetje een leuke dag gehad hebt. Misschien een ideetje, zelf ben ik jarig op 20 juni en dit valt wel eens op vaderdag. Ik vond het niet eerlijk dat het dan niet mijn dag was. Als volgend jaar 19 juni, de verjaardag van onze zoon, op vaderdag valt vieren we vaderdag de zondag erna, dit geld ook voor de 20ste. Misschien kun ook overwegen om het op een andere dag vlak in de buurt of de zondag er na te doen. Zo is het knutselwerkje van Ruben al klaar als jullie aandacht besteden aan moeder. Heel veel sterkte en heel veel geluk met alles.