Snap
  • Mama

Moederdag als bonusmoeder

Ik moet het toegeven: Moederdag is altijd een beetje lastig. Want ik ben natuurlijk geen moeder..

Het is al weer bijna Moederdag. Natuurlijk een super leuke dag voor alle moeders op deze wereld!

Als bonusmoeder of stiefmoeder, hoe je het ook wilt noemen, is het een beetje een rare dag.

Natuurlijk ga ik altijd gezellig even bij mijn moeder op bezoek, maar het drukt je ook altijd even met je neus op de feiten. "Ik ben geen moeder".

Met Moederdag zijn de kinderen altijd bij hun moeder. Logisch, het is immers Moederdag. Toch geeft het mij altijd een beetje een leeg gevoel van binnen. Niet omdat ik hun moeder wil zijn, of die plek in wil nemen. Meer omdat op deze dag iedereen stil staat bij zijn moeder. Toch maakt de liefde die ik voel voor de kinderen mij geen moeder. Waarom hebben ze nog niet zoiets als bonusmoederdag? De bonusmoeders zijn toch ook belangrijk? Tegenwoordig zijn heel veel gezinnen samengesteld. Misschien moeten we met deze dagen ook eens een beetje met onze tijd mee gaan. Moederdag voor alle moeders, Vaderdag voor de vaders.. En een bonusouderdag? Meer uit praktisch oogpunt omdat gelijk twee extra dagen misschien iets te veel van het goede zijn. Ik ben in ieder geval voor! En dan met van die leuke kaartjes voor aan een bosje bloemen met "Dankjewel voor de goede zorgen, bonusmama" of "Gefeliciteerd met bonusouderdag!".

Vanaf volgend jaar maar een mooie datum uitkiezen?

 

7 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens! Ook ik vond dat erg lastig. En voor mijn man verschrikkelijk moeilijk omdat met vaderdag de cadeautjes van school nooit naar papa gaan maar naar bonuspapa.... Nu was t gister Moederdag en hebben we samen inmiddels ook twee kleintjes alleen belandden we met de oudste in t ziekenhuis dus nog geen Moederdag :'(

7 jaar geleden

Sinds een aantal jaar bestaat stiefouder/stiefmoederdag. Dit jaar was dat op 12 april. Een nationale dag speciaal voor stiefouders, maar helaas nog niet heel bekend. Jouw gevoel snap ik goed...ik heb enorm geworsteld met het gevoel dat mijn inzet voor de kinderen vanzelfsprekend was. Natuurlijk hoefde ik geen cadeau, maar even een dag waardering voor de inzet vergelijkbaar met die van de biologische moeder, miste ik wel. In het begin was er nog geen stiefouderdag (of wisten wij er in ieder geval niet vanaf). Mijn man organiseerde dan zelf een stiefmoederdag waarbij de kinderen mij bedankte voor alles van het afgelopen jaar. Niet met een werkje van school, want dat hoort bij de echte moeder (en vader) vind ik, maar met thuisgemaakte knutselwerkjes/tekeningen en een kleinigheidje.

7 jaar geleden

Ik vind het helemaal perfect! Ik heb niet zoveel met moederdag, ben ook geen bonusmoeder, wel moeder. Ik vind Moederdag voor alle moeders. Moeder is degene die voor je zorgt en als er meerdere moeders zijn die voor je zorgen sta je ook stil bij de bonusmoeder. Ik vind het terecht dat jij ook in het zonnetje wordt gezet.

7 jaar geleden

Het idee is leuk, maar ik weet niet of er echt een speciale dag voor moet komen. Maar inderdaad wel dat er op de moederdag en vaderdag zelf ook aandacht word besteed aan de bonusouders. Het feit dat de kinderen op moederdag altijd bij de moeder zijn, maakt het misschien wel iets lastiger, maar dan zou ik het gewoon wat verlengen, zodat als ze weer bij de vader zijn er dan alsnog aandacht besteed word aan de bonusmoeder.