Snap
  • Mama
  • post

Moederdag

Volgens Wikipedia is moederdag het volgende:

"Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. De moderne Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt echter per land. In Nederland, België en vele andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei.

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag tegenwoordig in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus en huishoudelijke taken moeten, voor zover dat niet al gedaan werd, door vader en de kinderen worden verricht. Vaak hebben de kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt. Vaak wordt ook oma op deze dag bezocht. De handel in bloemen beleeft in de week voor moederdag een absoluut hoogtepunt op de Nederlandse veilingen (Aalsmeer), vergelijkbaar met kerst en allerzielen/allerheiligen (1 en 2 november). In mindere mate geldt dit ook voor de Internationale Vrouwendag. Moederdag vraagt ook om grafwerk- en grafbloemen."

Moederdag had voor mij geen waarde. Vroeger toen ik nog thuis woonde bestond moederdag voor mij samen met mijn broer en zus mijn ouders een kop koffie op bed brengen en that's it!

Sinds vorig jaar maart ben ik zelf moeder. Vorig jaar heb ik een ontzettend mooi kado gekregen van mijn vriend. Een ketting met de tekst: jij bent de allerliefste moeder van de wereld! XXX Ilse. Ik had tranen in mijn ogen!

Dit jaar heb ik aangegeven dat ik geen kado wil. Ik krijg al een kado van mijn dochter via het kinderdagverblijf. Daarnaast heb ik lekker mogen "uitslapen" en heb ik een lekker ontbijt op bed gekregen. Verder wil niks met moederdag. Ik doe namelijk niet mee met het commerciele gedoe er om heen!

Moederdag is voor mij wel een dag waarop ik verwend mag (en wil) worden (tot op zekere hoogte). Oftewel: wel verwennen, maar niks kopen. Ook is het de dag dat ik mijn moeder een keer extra herdenk...

10 jaar geleden

Het leukste aan moederdag is in mijn ogen toch de zelfgemaakte knutsels van de kinderen. Een kadootje is natuurlijk altijd leuk, maar dat hoeft mij ook niet perse op moederdag. Wat ik wel erg leuk vind, zijn die trotse koppies als moeders iets roept als "wauw, wat is dat mooi!". Hihihi