• Mama
  • Nieuws
  • kinderen
  • moederdag
  • bijzonder

Moederdag ..

Daarom vind ik het, buiten het feit dat het jammer is dat het ondertussen behoorlijk commercieel is geworden, best een bijzondere dag..Moederdag..

Tja, bijna is het zover... Moederdag.. Ik weet nog goed hoe het bij ons thuis vroeger wel ging. Waarschijnlijk zoals bij zoveel gezinnen, op tijd opstaan en ontbijt maken voor Ma.. Allemaal vooral lief zijn en het 'leuks' geven wat we hadden gemaakt.. Als kind vond ik dat wel wat hebben, het gaf je het idee dat je werkelijk iets alleen voor je moeder kon maken om enkel en alleen de reden dat je haar lief vind en blij met haar ben. Dat is best wel iets moois nietwaar? Er zullen bovendien heel wat kinderen zijn die graag moederdag zouden willen vieren maar dit niet kan omdat ze er niet meer is. Daarom vind ik het, buiten het feit dat het jammer is dat het ondertussen behoorlijk commercieel is geworden, best een bijzondere dag..Moederdag..

Dat maakt deze dag, voor mij eigenlijk, ook wel weer lastig. In ieder geval nu Djenna nog klein is en ze totaal niet weet wat deze dag betekend of inhoud.. Misschien ligt het aan de situatie van alleenstaande moeder dat je of eigenlijk 'ik' er wat zwaarder aan hangt maar het doet me eigenlijk best wel wat. Afgelopen maandag haalde ik, na het werk, Djenna bij haar pa op en kreeg het cadeau dat ze had gemaakt op de opvang alvast in een tasje mee naar huis... Ergens baal ik daar van..stiekem zou ik mijn meisje zondag aan mijn bed willen hebben staan met haar zelf geknutselde dingetje en een dikke kus op mijn wang. Samen aan een gezellig ontbijt en een kleinigheidje naast mijn bord..

Soms vraag ik me af of ik me daarin aanstel..

Tenslotte kan ik alsnog samen met haar heerlijk ontbijten, kan iets bijzonders halen en er een speciale 'Djenna en mamadag'  van maken. Samen met haar haar zelfgeknutselde moois uitpakken en in de middag iets moois voor oma maken.. Het kan inderdaad allemaal, zo'n dag gaat tenslotte zoals je hem zelf maakt...

Maar toch..heel stiekem knaagt er iets als ik de reclame's op tv zie.. De radio aan zet en er over wordt gepraat.. De papa's met hun kroost bij ons in het tuincentrum voorbij zie komen... Tja..is dit alleen bij mij zo? Ach ja, een kleinigheidje hou je altijd....