Snap
  • Mama
  • moeder
  • danielle
  • frans
  • zijn
  • worden
  • lange
  • Frederiks
  • Bekende
  • nederlander

Moeder worden

Ik zal mezelf even voorstellen, mijn naam is Danielle Diane Frederiks – van Aalderen misschien beter bekend als Mevrouw Lange Frans. Geboren in Amsterdam op 9 Oktober 1984. Ik kom uit een gezin met drie kinderen, ik was de oudste thuis en heb twee jongere zusjes Deborah en Chantal. Nu heb ik mijn eigen gezin, een man en twee kinderen. Willem is inmiddels alweer 3,5 en Danie pas 4 maanden. Ik ben zeer gelukkig met het feit dat ik moeder ben van een zoon en een dochter, meer kan ik niet wensen en dat was wel eens anders. Mijn motto als tiener was: ‘Eerst carrière maken en daarna zien we het wel’. Ik was te ambitieus en egoïstische om over kinderen na te denken, natuurlijk was ik ontzettend jong en had ik in die tijd alleen een serieuze relatie met mijn paarden maar sommige meiden weten al vanaf jongs af aan dat ze moeder willen worden. Ik had geen tijd voor vriendjes en wilde al helemaal niets weten van huilende baby's en poepluiers.

Ik had vanaf mijn twaalfde een professionele dressuurcarrière, ik was topsporter en kon alleen maar nadenken over hoe ik ooit op de Olympische spelen een gouden plak in ontvangst mocht nemen. Na de middelbare school ben ik dan ook een topsportopleiding gaan volgen. Alles in mijn leven was gericht op de paardensport, ik wilde daarin de beste zijn. Mijn leven bestond uit trainen, trainen en nog eens trainen en niet te vergeten reizen, heel veel reizen.  Ik leek een mooie carrière als dressuuramazone tegemoet te gaan, won zilveren en bronzen medailles op het NK en EK junioren maar toch liep het allemaal anders. De tegenslagen volgden elkaar op en door lichamelijke problemen moest ik begin 2007 definitief stoppen met paardrijden.

In het voorjaar van 2007 leerde ik Frans op het juiste moment kennen, het was liefde op het eerste gezicht. Hij weet als geen ander hoe het is om ergens voor te gaan, Frans zei tegen mij; ‘Daan, er is veel meer in het leven dan alleen maar paarden. Je moet er alleen van durven dromen en dan zal het er zeker van komen’.  Frans wilde graag voor zijn 30ste kinderen, we waren dan ook al snel in verwachting van ons eerste kindje, in 2008 heb ik mijn carrière officieel verruild voor het moederschap. Toch zat ik niet alleen maar thuis op de bank met een baby, ik heb ook een tijd Frans zijn management gedaan, al was het nooit mijn ambitie om zijn management te runnen maar het was op dat moment noodzakelijk. Begrijp me niet verkeerd, ik heb met alle liefde mijn werkzaamheden uitgevoerd maar ik wilde niet leven als zakenpartners, ik wilde zijn vrouw zijn, de moeder van zijn kinderen, liefdespartners, zijn steun en toeverlaat in plaats van de keiharde zakenvrouw die 24/7 bezig was met de belangen van de artiest Lange Frans. Nadat ik gestopt ben met het management wilde we alle twee graag nog een kindje en ook dit keer waren we weer snel in verwachting.

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat het leven stopt wanneer je kinderen hebt, zo dacht ik er vroeger ook over maar voor mij is het echte leven pas begonnen na de geboorte van mijn kinderen, het is alleen een kwestie van organiseren. Wij hebben geen nanny, het opvoeden en het huishouden doe ik zelf.  Willem is nu drie en gaat drie ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal, Danie is 4 maanden en daar geniet ik met volle teugen van.  Nou heb ik godzijdank een super team met oma’s klaar staan, zodat ik buiten super mama en huisvrouw, ook een vrouw kan zijn met ambitie en de vrouw van een BN’er. Het hebben van kinderen zet mij met beide benen op de grond, het zorgt voor een bepaalde rust en regelmaat in ons leven, ik heb erdoor geleerd wat echt belangrijk is en wat niet.

Ik heb nu geen vaste baan en werk niet op gezette tijden maar ik werk wel samen met Frans aan onze toekomst. Ik help Frans nog steeds met alles waarbij hij mijn hulp kan gebruiken. Ik zelf heb de afgelopen jaren veel interviews met fotoshoots gedaan en ben ik te gast geweest bij een aantal tv en radio programma’s. Mijn volgende project, is het opzetten van een online lifestyleplatform www.befabulous-nononsense.com .

Liefs,

Danielle

12 jaar geleden

Hoi Danielle, Wat goed van je dat je na zo'n intensieve sportperiode en met zulke grootse dromen die toekomst aan de kant wist te zetten. Dat zal vast met ups en downs zijn geweest! Petje af. Zelf ben ik ook ruim 5 jaar fulltime moeder en huisvrouw geweest. Wij hebben 3 kids in de leeftijd 5, bijna 4 en 2,5 en ik ben blij dat ik dat fulltime heb kunnen doen. Sinds 7 november 2011 heb ik mijn eigen webshop en verkoop ik speelgoed voor kinderen van 0-4 jaar. Ik ben ook blij dat ik deze kans krijg en dat ik dat naast het moederschap kan doen, want het bleef wel kriebelen. Leuk dat je een online lifestyleplatform opricht! Als je het goed wilt doen, gaat daar veel tijd en energie in zitten maar het levert erg veel voldoening op! Succes en ik blijf je via Mamaplaats volgen!!

12 jaar geleden

Hoi Daniëlle, super leuk om te lezen wie je bent en wat je allemaal hebt gedaan/doet. En dat je ook geniet van het feit dat je fulltime mama bent. Ik geniet daar ook ontzettend van en heb naast het mama zijn ook mijn eigen bezigheden. Ben benieuwd naar je volgende blogs!groetjes elise (collega mamablogger)