Snap
  • geruzie
  • ruzie
  • Peuterkleuterruzie

Moeder of monster?

Ik voel me net een gevangenisbewaarder..

Deze maanden zijn killing. Vanaf het moment dat de Sint in het land is worden de kinderen in eens onhandelbaar. Ze slaan elkaar nog net de hersens niet in om ieder wissewasje. En tuurlijk zijn er nog wel eens van die momenten dat het allemaal wel even leuk kan zijn. Maar helaas zijn dat er maar een paar.


En daar sta ik dan weer. Mevrouw de gevangenisbewaarder. De ene seconde moet ik de een op de gang zetten, het andere moment slaat de ander weer en kan ik de rollen weer omdraaien. En geloof mij, daar word je als moeder zijnde niet gezelliger van. Waar is de tijd gebleven dat je nog lekker rustig kon zitten en kon genieten van die lief spelende kinderen. Waarom kan dat niet gewoon ook nu zijn.


De Sint is weg.. maar het drama nog niet.


Dan is de goedheilig man weer weg. En dan denk je YES! Het einde is in zicht. Nou niet dus. Want bij ons is tussen sinterklaas en kerst Noé nog eens jarig. Die verjaardag stress horen we al weken aan. Maar dit jaar mag ze voor het eerst ook een kinderfeestje geven. En ja, daar word ze extra vervelend van. En wanneer die oren dan weer spoorloos zijn komt het monster in mij weer naar boven. Want niet luisteren betekend geen kinderfeestje. En wat doet dan dat? Nou helemaal niks. Want ik vind het idee van een kinderfeestje nét zo leuk.


Dus wat ga ik deze maand doen? Juist, een goed fles wijn open trekken wanneer ik het allemaal niet meer aan kan en genieten van het moment dat ze weer lekker op bed liggen.