Snap
  • Mama
  • post

Moeder en zzp-er

Ons mini meisje is inmiddels bijna 6 weken oud. Wat gaat de tijd snel! Langzaam begint het werk ook weer. Of eigenlijk heeft het al die tijd door gelopen.

In één van mijn vorige blogs schreef ik over mijn idee van budget geboortekaartjes. Ik kreeg positieve reacties en ik heb het plan toen meteen doorgezet. Achteraf niet het meest handige moment om het door te voeren – ik was toen 37 weken zwanger - want ik kreeg vrijwel direct bestellingen binnen via mijn webwinkel. Maar ja, enthousiast he!

Dit had ik niet verwacht, maar vond het wel erg leuk natuurlijk! Blijkbaar is er behoefte aan goedkope geboortekaartjes. Misschien toch een beetje de crisis?

Ik moet zeggen dat het best hectisch is met drie kinderen en (o.a.) een webshop met geboortekaartjes (www.boefjespost.nl) . Het valt niet te plannen, je weet immers niet wanneer een kindje geboren wordt. Alles gaat tussen de bedrijven door, maar ik geniet er enorm van. Zowel van mijn drie mini-me’s als van de kindjes waarvoor ik geboortekaartjes maak en heb gemaakt.

Hoe doen andere zzp-moeders dit? Hebben jullie echt een strakke planning? Of gaat ook alles tussen de bedrijven door? Brengen jullie de kinderen naar de opvang of werk je met de kinderen erbij?

Groeten van Janita

10 jaar geleden

Sinds vandaag gaat de jongste mee naar de oppas! Dat is toch wel veel prettiger werken. Tot 15.15 uur, dan haal ik oudste uit school en haal ik de jongste twee weer op. En morgenvroeg hetzelfde. Er is toch wat werk blijven liggen afgelopen half jaar en ik hoop dat ik snel weer bij ben!

10 jaar geleden

Ben benieuwd wat je ervaring inmiddels is nu we al een paar maanden verder zijn. Zelf werk ik 3 dagen in mijn eigen praktijk en gaan straks mijn beide dochters naar het KDV. Ik heb het plan opgevat om in de toekomst, als mijn meiden naar school gaan, mijn werk uit te smeren over 5 dagen zodat de meiden niet of minder naar de opvang hoeven buiten school. Toen mijn oudste dochter was geboren werkte ik nog 8 uur thuis, administratie, telefonisch contact met patiënten , etc. Daar ben ik mee gestopt, was ik net met de kleine aan het spelen, dan belde er weer een patiënt. Ik merkte dat me dat steeds meer ging irriteren. Ik doe deze werkzaamheden nu op mijn vaste werkdagen en begin daarom wat eerder en ga wat langer door. Op mijn vrije dagen staat mijn laptop op de zaak en mijn telefoon uit, alle aandacht voor mijn meiden.

10 jaar geleden

Ik werk ook aan huis en werk en prive gaan idd snel door elkaar lopen. Daar probeer ik wel voor op te passen, maar zo nu en dan is het niet anders!

10 jaar geleden

Werken met de kinderen erbij werkt hier idd ook niet. Ik heb ook twee vaste dagen soort van opvang. Maar als er een kindje wordt geboren moet ik wel direct handelen, dus ook op de dagen dat er geen opvang is. En dan moet het wel tussen alles door! Daarom vind ik een ritme vinden erg lastig.