Snap
  • Mama
  • vrouw
  • moeder
  • kids
  • vriendin
  • chaos

Moeder de vrouw

Ik zit. Een diepe zucht. Het huis een chaos. Man op uitzending. 1 kind op school 1 op bed. Ik moet eigenlijk al 3 dagen mijn haar wassen, althans dat was het plan. Wederom mislukt. Mijn oudste is 5 en jongste 5 maand. Ik was helemaal vergeten hoe het was om een baby te hebben, logisch ook. Het gaat soepeler en makkelijker dan met een eerste want je bent ervaren maar toch.. raadpleeg ik vaak zat mijn beste vriend Google. Die weet alles, helpt me waar nodig en geeft me bruisende adviezen. Ik hou van hem. 

Recent keek ik naar mijzelf. Naakt in de spiegel. Mijn oudste dochter kwam binnen en ze zei; mama je hebt echt gigantische borsten! En als je "naar beneden" gaat heb je een gekke buik mama! Bedankt liefje... daar hebben jij en je zusje 42 weken in gewoond. Ik ben tevreden met mijn lijf, ik accepteer het en mijn wederhelft vind het zalig en zacht. Elke dag neem ik mij weer voor om te sporten. Heb een hippe app gedownload van 40euro en heb er een paar keer naar gekeken en daar bleef het bij. Tevens ook advies van mijn beste vriend. 

Toen mijn moeder laatst bij ons thuis was om voor de kindjes te zorgen zei ze tegen mij, alweer, net als toen ik 18 was en 27 toen mijn dochter werd geboren; " vergeet niet dat je ook een vrouw en vriendin bent he schat". Die woorden zijn mij altijd bij gebleven. Zodra ik de koffie op heb zal ik weer eens mijn benen scheren en mijn haren wassen. Dan ben ik weer moeder de vrouw.