Snap
  • Mama
  • depressie
  • vermoeidheid
  • leven
  • maanden
  • zwaar
  • oud
  • 10
  • Emotie,

Moe of Depressief?

Ik sta nooit meer echt leuk op de foto. Wallen zijn standaard geworden en mijn huid werkt ook zo lekker NIET mee... grmpf

Ik doe zo ontzettend hard mijn best om alles goed te doen... maar ik moet zeggen dat ik de laatste tijd erg kortaf ben en het voor mij allemaal even niet lukt zoals ik het wil.

Een aantal jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een depressie. Ik was doodop en kon alleen maar huilen en negatief zijn... Ik moet zeggen dat ik ontzettend bang was om na mijn zwangerschap in een depressie te raken! 

Nu is Noah al 10 maanden oud en opeens begin ik over bepaalde dingen na te denken. Mijn zwangerschap waarbij ik het idee heb dat ik veel te weinig heb genoten, drama op het werk door ziekte/zwangerschap, de moeilijke bevalling en het verlof wat daarop volgde... Ik ben op het moment weer zo lekker verdrietig om alles en zo moe, dat ik terug ga denken aan die depressie van toen. En daardoor ben ik ergens weer bang dat ik weer die kant op ga.

Aan de andere kant weet ik ook donders goed dat ik erg veel van mezelf vraag. Ik ben 3 weken geleden geopereerd, amandelen zijn verwijderd. En afgelopen week weer vollop aan het werk gegaan. Mijn vriend gaan heel de maand mei weg naar het buitenland voor zijn werk bij Defensie, ook hier ben je onbewust best wel mee bezig. Daarnaast heb ik Noah met een geweldig sprongetje op het moment.. staan lukt en stappen ook, maar zelf lopen niet.. en dat frustreert hem enorm. ( en vergeet niet dat ik ook nog vriendinnen heb, graag ga wandelen, gezond wil prpberen te leven, het huis probeer schoon te houden, ik heb nog een langharig konijn die je moet kammen en schoon moet houden, en die eeeeeuwige wasmand die niet leeg komt! ) 

Gelukkig hoef ik in mei maar 6 hele dagen te werken en heb ik voor de rest lekker vrij!! De rust proberen te pakken!! 

Voor tips en tricks, laat gerust een reactie achter!!

Liefs Linda en Noah

4 jaar geleden

Lief berichtje! Ik heb geleerd van mijn vorige depressie dat fietsen ook enorm kan helpen. Vandaar dat ik vandaag een mama fiets ga halen en dan kan ik met mn kleine uk heerlijk fietsen ? buitenlucht doet goed!

4 jaar geleden

Moet zeggen dat ik altijd wel een makkelijke prater ben geweest. Alleen hou me ik me altijd veel te lang "groot". En hou daardoor mezelf lekker voor de gek... Ik hoop voor jou dat je straks heerlijk van je 2e kan genieten! Bedankt voor je berichtje!!

4 jaar geleden

Oh, zo herkenbaar! Ik leg de lat voor mezelf soms ook zo hoog, en vind het moeilijk om daarvan af te wijken. Heb zelf een postnatale depressie gehad na de geboorte van mijn dochter. Ben nu bijna uitgeteld van mijn 2e, dus ook allemaal ontzettend spannend weer. Kan alleen maar zeggen, blijf erover praten hoe je je voelt, het is niet erg als het even niet zo'n roze wolk is. Er zijn zoveel moeders die hetzelfde hebben maar er niet over durven te praten terwijl dat juist zo belangrijk is! En vraag hulp van mensen om je heen als je man weg is. Ik hoop dat het goed komt, en je je snel wat beter gaat voelen. Het is gewoon soms ontzettend pittig! ?

4 jaar geleden

Als je voelt dat je wat weg begint te ‘zakken’ in negatieve gevoelens, praat erover! Deel je gedachten en gevoelens met iemand. Ik ben zelf ook heel erg bang geweest voor een postnatale depressie. Heb het bij vk en kv aangegeven dat ik er bang voor was. En als ik mij nu rot voel dan ga ik (als het weer het toelaat) lekker even naar buiten toe. Een stuk lopen; even mijn hoofd leegmaken. Succes! Zorg goed voor jezelf; je bent het waard! ?