Snap
  • Mama
  • #momlife
  • #tweelingmama
  • #twinmom
  • twins_vmaas

Minder slaap hoort er bij, maar dit was het laatste wat wij verwacht hadden.

Slapeloze nachten.

Bij het krijgen van kinderen weten we allemaal dat je minder slaapt als zonder kinderen. Alleen vertelt niemand je hoe jou kind gaat slapen.

Na onze heftige periode in het ziekenhuis van 10 weken waren we eindelijk thuis “eind februari 2020” met de jongens (Bodi & Dani).

In het begin kregen Bodi en Dani om de 3 uur eten en ik kolfde van te voren de melk af. Dan als ouder (elke ouder) begin je moe te worden en is het fijn als ze iets langer er tussen laten in de nacht want ik was tenslotte 30 min bezig met kolven en 30 min bezig met samen eten geven. Dan kan je even slapen en begint het weer opnieuw.

Op een gegeven moment kwam er iets langer tussen maar kregen wij corona in maart, de kindjes waren zo benauwd dat we ongeveer 4 weken met de kindjes op de borst hebben geslapen omdat ze anders niet sliepen van de benauwdheid.

Daarna ging het steeds meer achteruit.

Dani werden steeds vaker wakker voor zijn speentje/een knuffel/bij ons zijn we wisten het zeker dit was geen aandacht. Na een tijdje ging het bij bodi steeds beter en sliep hij vrij wel door die werd soms nog wakker voor wat eten.

Bij Dani werd het van jammeren naar extreem hard brullen en niet alleen snachts maar ook overdag. We ontdekte koemelk allergie en extreeme reflux, ik ging koemelk vrij eten (ik gaf tot 4 maanden borstvoeding) en Dani kreeg medicatie voor de reflux. We merkte dat dit steeds beter ging overdag. Ook waren we overgestapt op neocate na die 4 maanden. Maar snachts hielp niks bij Dani hij was onrustig, alleen maar draaien, bewegen, woelen, huilen en niks hielp. Niet knuffelen ,niet even uithuilen, geen eten, geen speentje helemaal niets.

Als ouder ben je op een gegeven moment gesloopt je weet niet meer waar je het zoeken moet. Je word hopeloos en probeert alles maar dan ook echt alles.

Tot de dag van vandaag hebben wij nog steeds geen idee wat er aan de hand is. En gaan wij er nog steeds minimaal elke nacht 5 keer (of meer) uit om te troosten. Bodi heeft zijn periodes met wakker zijn. Ze slapen nog steeds heel veel bij ons in bed. Want 100 keer je bed uit gaat breekt je op.

We gebruiken nu sins 2 weken edelstenen bij Dani onder zijn matras. We zijn blij dat we deze tip gehad hebben. Want dit is voor ons een hele verbetering. We gaan er nu dus geen 15 keer meer uit maar  “nog” maar ongeveer 5 keer. 

Ik ben blij dat ik dit soort dingen kan en mag delen met andere ouders, want er zijn zo ontzettend veel kindjes die snachts niet doorslapen. Soms denk je als ouders als enigste iets door te maken en ik vind het zo fijn om ook erkenning te vinden bij andere ouders.

“Vroeger dacht ik altijd je kiest toch zelf voor kinderen dan weetje toch dat je minder slaap heb ?

Nu denk ik ; ik heb zo ontzettend veel respect voor ouders die kindjes hebben die slecht slapen, het breekt je echt op”.

Liefs Chanika. 

@twins_vmaas

3 jaar geleden

Deze stenen kan je plaatsen onder het matras. Wellicht kan je eens op internet kijken naar edelstenen voor babys.

3 jaar geleden

Wat moet ik me voorstellen met edelstenen? Heb een baby waarvoor we ook 10x per nacht eruit moeten en begin op te raken. Elke tip pak ik aan