"Mijn vegetarische bubbel klapte..."
...toen ik het Jeugdjournaal keek.
Door onze collega's van Kek Mama afgelopen week:
Lisa van den Akker (33) is moeder van vier kinderen én hoofdredacteur van Kek Mama. Maandelijks schrijft ze een column over haar avonturen en gedachtes als moeder van een gezellig, maar ook chaotisch gezin.
“De laatste keer dat ik vlees at kan ik me niet bewust meer herinneren, het moment waarop ik besloot om geen vlees meer te eten net zo min, maar het moet rond mijn zesde zijn geweest.
Tartaartjes en draadjesvlees
Als dochter van een destijds vegetarische (en inmiddels veganistische) moeder lag de drempel voor mij vanzelfsprekend lager. Hoewel mijn vader lange tijd ook nog gewoon vlees at. Slavinken waar ik de rillingen van kreeg of tartaartjes waar nog bloed uit liep en waar mijn moeder dan vol afschuw naar keek. En draadjesvlees van mijn opa en oma waar ik voor mijn gevoel uren op moest kauwen.
‘Eén keer kreeg ze zelfs een bord met een berg aardbeien’
We hebben het nu over ruim 25 jaar geleden, wat echt nog een andere tijd was voor vegetariërs. Voor vleesvervangers moest je naar de biologische winkel, waar dan alleen tofu in verschillende vormen en maten te vinden was. En in restaurants keken ze mijn moeder nog meewarig aan als ze om iets vegetarisch vroeg. Negen van de tien keer kreeg ze een omelet en één keer kreeg ze zelfs een bord met een berg aardbeien. Als diner...."
Benieuwd naar de rest? Lees het hele verhaal op Kek Mama.