Snap
  • Mama
  • Gezond

Mijn strijd tegen de kilo's

Tussenstand na een aantal weken geen kiezen te hebben en calorieën tellen

Zoals ik in mijn voorgaande blog heb aangegeven is mijn begin stand 130 kilo schoon aan de haak. Veel te zwaar natuurlijk!
4 Juli 2016 zijn mijn kiezen eindelijk getrokken om een start te maken met een nieuw gebit. Uiteindelijk zal ik eind januari, begin februari klaar zijn. Ik wil dan ook in 7 maanden onder de 100 kilo uitkomen. Dit is 4,3 kilo per maand, ongeveer een kilo per week.

Dit is heel veel, dat besef ik me ook. Maar onhaalbaar is het niet op de juiste manier. Ik heb heel veel op lopen zoeken welke voedsel eetbaar is zonder kiezen, maar ook de juiste vitamine bevatten. 

Ik heb een fantastische coach gevonden die met mij meedenkt en mij meehelpt gezien ik toch beperkt ben in mijn bewegingen. Mijn coach is mijn fysio die ik al 5 jaar heb. 

Ik begin elke dag met een verse smoothie en hou mijn calorieën bij. Ik eet 6 keer per dag en mijn avondeten is een kinderbordje net als de kinderen. Na 3,5 week alleen maar natuurlijke suikers, voel ik me zoooo veel beter. Ik heb deze week eindelijk voor mijzelf toegegeven dat ik verslaafd was aan suikers. Ik merk nu wat toegevoegde suikers met je doet. 

Na 10 dagen stond ik op de weegschaal en de teller stond op 126,8. De eerste zijn eraf, dit is al een overwinning, het gaat lukken, dat moet!

Weer 10 dagen verder bleef de teller op 126,8 kilo staan. Dit is wel weer een domper. Mijn calorieën zijn al weinig, ik heb heel veel bewogen voor mijn kunnen en nog blijft die staan! Ik snapte er helemaal niets van. Eet ik te weinig? Heb ik iets verkeerds gedaan? Heb ik toch te veel eiwitten en vetten gegeten? Ik heb echt alles vers gegeten, er is geen pakje aan te pas gekomen, geen frituurvet of bakboter erbij. Ondanks dat ik gefrustreerd was, ben ik toch doorgegaan. Wel heb ik moeite om aan de dagelijkse calorieën te komen, ondanks dat ik trouw 6 keer per dag eet. 

Toen kwam daar mijn redder in nood: mijn coach/fysio! Wegens het warme weer en toch te veel bewegen blijk ik veel vocht vast te houden. Ook dit zijn kilo's uiteraard!. 

Het weer is wat kouder en heb veel kunnen plassen en hij blijkt gelijk te hebben. Ik ben vanmorgen op de weegschaal gaan staan en na 24 dagen staat de teller op 125,6. De eerst 4,4 kilo is behaald, yoepie!!!

7 jaar geleden

Wow super zeg!! Topper !!!!!

7 jaar geleden

Supper. Proficiat met het verliezen van de eerste kilo's. Dat de rest maar mag volgen.

7 jaar geleden

Het is een begin en ik ben er nog lang niet. Ik had ook steeds excuses: PCOS, kan niet veel belasten door mijn hypermobilitietssyndroom, zoontje ziek en operatie, dochtertje ziek en operatie, vriendin in het ziekenhuis, een kadozoon met autisme en veel hulp nodig heeft enz. Maar nooit naar mijzelf gekeken. En nu vind ik even mijzelf op nummer 1 komen. Pas dan kan ik de moeder zijn die mijn kinderen verdienen. Samen stimuleren helpt ook en daarom ook deze blogs erover. Heel veel s6! Doe je met me mee? Liefs Tamara

7 jaar geleden

super! respect voor jou! ben zelf voor de zwangerschap van 142 naar 100 afgevallen maar helaas ook 30 aangekomen en met het verlof en enzo zit ik nog steeds (of weer) op 135. geef mezelf te weinig tijd om gezond te eten en/of sporten. allemaal excuses, ik weet het maar verander er nu niets meer aan! heb met mezelf afgesproken dat ik maandag (1 augustus) weer ga beginnen met opletten wat ik eet en sporten, (zoontje is dan 7 maanden) ga zo door je bent goed bezig!!!