Snap
  • Mama

Mijn slechtste moedereigenschap

​Ik zie mijzelf best als een 'oké' mama. Maar er is 1 klein dingetje waar ik finaal de mist mee in ga met mijn dreumes. Herkenbaar mama's?

Ik zie mijzelf best als een 'oké' mama. Af en toe denk ik dat de opvoedingspolitie* best trots op mij is. Ik lees elke dag een boekje met Gijs, ik geef hem gezond eten, schone kleren, heel veel liefde en soms chocola. Ja, ik kan wel zeggen dat ik het meestal goed doe. Maar er is 1 klein dingetje waar ik finaal de mist mee in ga.

*Opvoedingspolitie: mama's die andere mama's constant controleren en alles beter weten. In de volksmond worden ze wel een 'bemoeial' genoemd.

The problem

Oké, het probleempje is dat Gijs (21 maand) nu een klein deugnietje wordt. Wij moeten nu beginnen met het echte opvoeden. Gijs wordt af en toe een beetje stout. Hij gaat dingen doen die dreumesjes doen. Gillen als iets niet mag, wegrennen als mama zegt: 'kom Gijs', dingen kapot maken, mama aan de haren trekken, mama de bril van het hoofd trekken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik weet het wel, het hoort erbij. Hij moet leren dat het niet mag en dat is onze taak als ouders om hem dat te leren.

Maar ik heb 1 klein probleempje. Ik moet lachen! Ik probeer het echt! Gijs doet iets wat niet mag. Ik zeg 'Gijs kom eens bij mama'. Hij kijkt mee aan met die uitdagende blik en gaat er keihard van door. Ja sorry maar dan moet ik daar om lachen. Het is gewoon heel grappig zo'n klein mannetje dat denkt dat hij al heel wat is.

Laatst ook, wij zitten aan tafel te eten. Ik weet al niet eens meer precies wat er gebeurde maar mijn man sprak Gijs heel streng aan waarna Gijs het gewoon nog een keer doet, ik doe zo mijn best om niet te lachen maar intern lig ik echt in een deuk. Het ziet er zo grappig uit!

Ach ja, er zal vast wel een moment komen waarop het niet meer zo grappig is. Toch?

6 jaar geleden

Pff herkenbaar haha! Gisteren was ze ontzettend aan het knoeien met haar melk terwijl we oma aan de telefoon hadden. Die zei ging het per ongeluk? Kan gebeuren! Vervolgens gooit ze express haar beker omver om vervolgens mij aan te kijken en te zeggen 'ging per ongeluk...' Vooral dat hoofd erbij, nou je kon me opvegen

6 jaar geleden

Ach, liever een lachende lollige mama dan een gefrustreerde chaggerijnige.. ????

6 jaar geleden

Ik heb hetzelfde "probleem" hoor! Mijn dochtertje van 14 maanden heeft het nu al en dan spreken we haar idd "streng" toe, maar dan trekt ze soms zulke komische gezichtjes dat ik niet meer bijkom van het lachen. ????

6 jaar geleden

Heel herkenbaar, hier wordt ook gelachen. Opvoeden hoeft toch ook niet altijd alleen maar streng en nors te zijn, even samen lachen en dan oké maar nu is het klaar en doen we het niet meer of kom je weer gewoon mee of wat dan ook.... werkt naar mijn idee prima. Weet je kindje ook gelijk wanneer iets echt niet oké is of misschien niet handig of gepast, denk namelijk als hij een drukke weg op wilt rennen dat je anders reageert dan wanneer hij gewoon over de stoep rent en dan nog even naar je zwaait