Snap
  • Mama
  • moeder
  • afwijking
  • schildklier

Mijn schildklier afwijking door de zwangerschap

Zal het ooit over gaan?

De schildklier afwijking heb ik ontwikkeld ongeveer een half jaar nadat Liam geboren is. Hij werkte eerst veel te snel. Ik viel super snel af en had mega last van hartkloppingen. Die zelfs een keer een hartslag van 202 veroorzaakte toen ik met de kinderen aan het wandelen was ja wandelen gewoon normaal wandelen... Nou dat voelde niet normaal. Ook had ik in korte tijd 2 meldingen op mijn Apple Watch gekregen dat terwijl ik in rust zat mijn hartslag veel te hoog was en dat ik de huisarts moest bellen. Nou laat ik dat maar is doen dan. Met al deze informatie belde ik de huisarts. Ik moest nuchter bloed laten prikken. En ja hoor ik werd vrij snel gebeld met het bericht dat ik een te snelle schildklier had en dat dit vaker voorkomt na een zwangerschap. Meestal gaat dit met een jaar tot 1,5 jaar over. Eerst schommelde dit van snel naar heel langzaam... gelukkig word ik regelmatig gecontroleerd en is het met medicijnen onder controle te houden. 

Ik heb dit nu iets meer dan een jaar en het is nog steeds stabiel met medicijnen. Sinds 3 weken zijn de waardes voor het eerst gezakt. Zou het dan misschien toch ooit over gaan? Volgende week ga ik weer prikken. 💉

Ook had ik sinds begin januari 2020 last van m'n handen en dit bleek het carpaal tunnelsyndroom. Dit komt dus vaker voor bij een te snelle schildklier afwijking. Hiervoor ging ik naar een speciale fysio. En nu wist ik ook waar dit vandaan kwam. Dit is uit eindelijk ook over gegaan toen de schildklier te langzaam ging werken en ik de goede medicijnen ging slikken.

Ik hoop dat het ooit nog over gaat. Maar anders kan ik hier ook prima mee leven. Een keer in de zoveel tijd bloedprikken en elke dag een pilletje nemen overleef ik dan ook wel.

Nu ik weer zwanger ben moet ik elke 4 weken bloedprikken en zijn de medicijnen sowieso wat omhoog geschroefd.

Zijn er moeders die een soort gelijke ervaring hebben? Ik hoor er maar weinig over ben wel benieuwd.