Snap
  • Mama
  • Relatie

Mijn man is er wel vies van

Een man wil altijd en overal, dat is wat ik dacht een jaar of 10 geleden.


Als je jong bent heb je een voorstelling van hoe je leven eruit ziet als je getrouwd ben en kinderen heb. 

Als iemand mij toen verteld had dat ik het seksleven van een non zou hebben, had ik ze uitgelachen.


De beste seks met mijn partner was een aantal jaren terug tijdens de huwelijksnacht en dacht nog dit is de zekerheid die hij nodig heeft (ofzo iets, haha) 

Al snel daarna raakte ik (lees:wij) zwanger en ons geluk kon niet op na een eerdere miskraam, dat ik ziek was namen we voor lief. 

Nadat de kleine man er eindelijk was, begon het na een paar weken bij mij alweer te kriebelen.

Uiteraard doodsangsten uitgestaan tijdens de allereerste keer, maar deed geen zeer dus gaan met die banaan.

Natuurlijk vond ik het doodeng, er gaat op dat moment van alles door je hoofd, doet het zeer, voel ik er nog wel wat van, voelt hij er nog wel wat van.

Maar de keren erop kreeg ik steeds een afwijzing of hij bleef beneden als ik wel naar bed ging.

Vele ruzies later kwam eruit dat hij teveel stress op zijn werk had, hij zou kijken of het mogelijk was om zijn functie aan te passen.


Maar er veranderde weinig, met 3 keer seks in ruim een jaar na de bevalling begin bij mij de maat een beetje vol te zijn.

Het betrof niet alleen maar het lichamelijk contact, kijken deed hij ook niet meer.

Soms heb ik wel eens het idee gehad dat de bevalling hem getraumatiseerd heeft, hij zei vlak na de bevalling dat hij teveel gezien had,maar als ik dat vroeg zei hij dat het niet zo was.

Ik voelde me toch echt nog te jong om al als non door het leven te gaan en het maakt je ontzettend onzeker.

Ik had voor mezelf besloten dat ik tijdens de vakantie opnieuw het gesprek zou aangaan, misschien dat een verandering van omgeving ons goed zou doen. 

Je wilt ook niet meteen de handdoek in de ring gooien, je heb immers ook nog een kindje samen.


Tijdens de vakantie leek het allemaal beter te gaan, en na de vakantie gebeurde het een keer spontaan van zijn kant. Uit het veld geslagen vergat ik helemaal een condoom te pakken en 9 maanden later was nummer 2 geboren.


Ook nu weer dezelfde problemen als jaren geleden, weleens waar niet meer zo extreem, maar mijn man kan makkelijk 2,3 maanden zonder seks, maar ik niet.

Een poos terug had hij ineens de smaak te pakken en we haalden met gemak het landelijk gemiddelde van tieners ;-) , maar zo leuk en snel als het begon zo snel en deprimerend eindigde het ook weer en zijn we inmiddels alweer 2 maanden verder en gebeurd er weer niets. En het maakt echt niet uit of ik het door laat schemeren of iets leuks aantrek of niets aantrek, het kwartje valt niet of wil niet vallen. Steeds zelf de aanzet geven durf ik ook niet meer, daarvoor iets te vaak de deur tegen mijn neus gehad.


ik had nooit verwacht en gedacht dat er mannen waren met zo'n laag libido en weet soms ook niet zo heel goed wat ik met de situatie moet...........misschien toch non worden...........

8 jaar geleden

sorry voor mijn late reactie, maar had geen melding gekregen en daardoor dacht ik geen reacties te hebben gehad. "blij" te lezen dat ik niet de enige ben. Het staat in die zin tussen ons in dat ik het wel een probleem vind. Nu alweer 3maanden niet en dan ook structureel later dan mij naar bed gaan, niet aanraken (hoe onschuldig ook), maar zodra ik ongesteld ben kan het wel allemaal. Als ik er wat van zeg, dan is het allemaal weer niet waar etc etc, dat ik echt niet meer weet wat ik ermee aan moet.

8 jaar geleden

Lastig! Ik heb ook een man die (al vanaf het begin van onze relatie) een lager libido heeft dan ik. Zeer frustrerend, als je onzeker bent. Ik dacht ook altijd dat àlle mannen op elk moment en overal seks wilden. Sommige vrouwen zuchten dat hun partner altijd wil.... Nou.... Dat heb ik dus niet met mijn man. Ik heb echt wel vaak getwijfeld of het aan mij lag, of ik niet sexy genoeg was enzo. Mijn man verzekerde me altijd dat dit niet het geval is. Nu, na twee kinderen, is mijn libido ook niet meer zo ontzettend hoog. En gelukkig is de kwaliteit van àls we seks hebben wel zeer goed. Dus het staat niet tussen ons in ofzo. Maar ik lees dat het bij jullie wel zo is. Dit is echt wel een casus om mee naar een seksuoloog te gaan. Onderschat niet wat die allemaal kan, een seksuoloog! Ik ken toevallig een dame die pas afgestudeerd is als seksuologe en zij vertelde me wat ze allemaal kan met haar beroep. Geloof me, dat is heel wat!

10 maanden geleden

Hoe communiceren we met elkaar