Snap
  • Mama
  • Relatie

Mijn man heeft twee linker handen - drama

Een nieuw huis, geen instapklare woning maar verre van een opknapper. Leuk, zou je denken! Maar weet je wat ik dus ontdekte (en nooit eerder gemerkt heb): mijn man kan ECHT NIET klussen. Hij is zo onhandig en weet van ellende niet eens waar hij moet beginnen.

Ik kom uit een super handige familie. Mijn broer is schilder en mijn vader klust in zijn vrije tijd wat af. Nooit eerder is het nodig geweest voor mijn eigen mannetje om iets in huis te doen. Hij is namelijk bij mij komen wonen nadat ik er al in verhuisd was en hulp van mijn familie gehad had.

Nu voor het eerst een huis samen en wat ontdek ik? Twee linker handen! Een lamp ophangen? Moet dat met een spijker? OMG wat moet ik hiermee. Ikzelf kan beter klussen dan meneer. Het is nu zelfs zo dat ik hem steeds op pad stuur om spullen te halen en ikzelf of mijn vader het monteert/schildert of ophangt.

Heb jij wel een handige man?

3 maanden geleden

Ja ja en nog eens ja. Ten eerste blijft het maanden (soms jaren) liggen.. en als het gebeurt gaat het nooit goed. Zelfs een klok ophangen gaat verkeerd. Als ik de metingen doe, boort hij ernaast en als ik zeg waterpas gebruiken, staat het nog scheef. En dan heb ik het nog niet over het verpesten van de muren, gaten erin of verf eraf geschaafd.

8 maanden geleden

En hoe zit het met emancipatie?

3 jaar geleden

Nee helaas. En idem mijn vriendinnen niet. Een zeldzame uitzondering is iemand die met een beroeps bouwvakker getrouwd is. Maar de meeste mannen onder de 40 kunnen nog geen peertje vervangen tegenwoordig. Mijn man heeft HTS afgerond en mag dus ing achter z’n naam zetten 😶 Nou.... daar koop je dus niets voor. Ik erger me rot aan alles wat piept, kraakt en opgehangen moet worden wat weken al dan niet maanden moet duren voordat er wat gebeurt. En als ik wat vraag is het zuchten en steunen en moeilijk kijken. Wordt alleen al moe van die blik en dat gezucht van hem. Zo irritant. Gelukkig is de vriend van m’n zusje 30 jaar ouder en achter in de 50 👍 Die kan wel alles en kan ik altijd bellen als er echt nood aan de man is. Voor de rest ben ik stapelgek op mijn man. Hij is echt de allerliefste en de allerleukste. Maar dat klussen is wel een dingetje..

6 jaar geleden

Super herkenbaar! Kom zelf uit een hele handige familie. Pietjes preciesjes! Maar mijn vriend, pfff alles wat hij aanraakt gaat stuk, breekt af of komt weer naar beneden zetten. ???? Met verven 2 jaar geleden moesten we volgens hem allemaal op een bepaalde manier verven. Hij heeft 1 muurtje gedaan. De volgende dag werd pijnlijk zichtbaar dat dag het enige muurtje was wat mislukt was. Meeste doe ik nu maar gewoon zelf of ik vraag 1 van mijn broers

3 maanden geleden

Haha ik moest hier om lachen, eerst nog roepen en dan het eindresultaat 😅