Snap
  • Mama
  • virus
  • reallife
  • Corona
  • dierbaren
  • zwaretijd

Mijn mama, normaal zo sterk en nu zo verzwakt...

Met dat ik dit typ rollen de tranen over mijn wangen. Mijn moeder, waar ik zo close mee ben, die ik nu al een maand niet heb kunnen/mogen knuffelen. Vorige maand begonnen de klachten bij haar van hoofdpijn, maar dan geen normale hoofdpijn nee onuitstaanbare hoofdpijn.. hoe het nu met haar gaat lees je in onderstaande blog.

De eerste klachten

Bij de eerste klachten van hoofdpijn dachten wij niet direct aan het virus, maar naarmate de hoofdpijn aanhield en klachten als vermoeidheid, koorts en hoesten om de hoek kwamen kijken begon ik toch lichtelijk te twijfelen.

Ze beschreef haar hoofdpijn als onuitstaanbaar, zo'n 1 waarbij je niet eens een elastiekje of mini knipje op je hoofd kan verdragen.

De vermoeidheid is ook flink aanwezig evenals het hoesten en de koorts. Daarbij zijn haar smaakpapillen ook enorm aangetast. Dit sloopt zo, vooral voor haarzelf maar ook om dit op afstand te moeten aanhoren en niet fysiek te kunnen ondersteunen.

Je bied hulp waar mogelijkJe helpt met wat boodschappen, soms kook je eens wat extra, maak je wat lekkers, probeer je elke dag even contact te hebben om te pijlen hoe het gaat en de kinderen doen hun best op mooie teken en knutselwerkjes.

Over de kinderen gesproken, ook zij vinden het erg moeilijk om opa en oma zolang te moeten missen. We videobellen wel maar dat is natuurlijk nooit zo fijn als die echte knuffel!

Terugval

Na 3 weken meer plat te hebben gelegen als te hebben gelopen probeerde ze weer wat op te pakken. De koorts was (gelukkig na de 2e week) weg, het hoesten was minder en ook had ze geen hoofdpijn meer. Ze wilde graag weer wat meer energie krijgen en besloot voor een korte wandeling/ fietsen te gaan. Helaas viel dit niet in goede aarde en had ze na 3 weken een flinke terugval! Kortademig, vermoeid, licht in het hoofd en het hoesten werd weer erger en erger.

Terwijl ik haar aan de telefoon heb en ze me dit vertelde schoot ik vol, ik maak me zorgen. Mijn lieve mama, normaal zo sterk en nu door een flinke griep of misschien toch het verschrikkelijke virus zo verzwakt! Verdrietig, ik wil haar vasthouden, haar knuffelen en haar vertellen dat alles goed komt.

Wees sterk mama, hou vol en vooral zorg goed voor jezelf!

Liefs,

Marisa