Snap

Mijn lieve moedertje, mijn beste vriendin

Mijn moedertje twee keer oma geworden in december 2011. Madam zat nog meer op een roze wolk dan haar eigen kinderen.

Mijn moeder heeft drie gezonde kinderen op de wereld gezet. Ze heeft haar best gedaan. Dat heeft ze echt. We kregen alles wat we wilden hebben. Wij stonden op plaats nummer 1.

Ik heb het mijn moeder heel erg moeilijk gemaakt met mijn puberteit. Ze verteld nog wel is:"Ik kom er makkelijk door heen, m'n dochter is 16 en heeft nog steeds geen last van de puberteit, maar toen kreeg je het dubbel en dwars".

Nu moeten we er allebei om lachen maar wat een hell moet het voor haar zijn geweest. Een dochter met een grote mond en die alles deed om de wereld maar dwars te zitten. Luisteren deed ik al helemaal niet. Ik vond alles vanzelfsprekkend en de vrolijkheid spatte er nou niet bepaald van af. Heb wel 100 keer gezegd dat ik wegliep en elke keer smeekte ze me om toch te blijven. Tot dat ze zei "Nou dan ga je toch".

Nog bozer werd ik en ik ging. Kwam naar 3 dagen met hangende pootjes terug natuurlijk. Ik kon niet eens op mijn eigen benen staan, was nog een kind. Nu 10 jaar later en een dochter rijker, begrijp ik mijn moeder. Nu begrijp ik pas waarom je het licht uit moet doen en de deur achter je kont dicht moet doen. Nu begrijp ik pas waarom je je handdoek op moet ruimen na het douche en je bord naar de keuken moet brengen als je klaar bent met eten.

Al dat gezeur van toen, daar heb ik nu begrip voor. Mijn dochter is bijna 5 maanden en snauwt me af en toen al af. Dat moet nog wat worden als ze ouder is. Maar ik weet dan dat het wel goed gaat komen want mijn moeder is mijn beste vriendin. Ik hou van dat mens. Ze is mijn rots, mijn steun en mijn raadgever.

11 jaar geleden

Dit had zomaar een brief kunnen zijn die jij je moeder hebt gegeven voor moederdag. Het klopt inderdaad wat je zegt ook ik heb nu pas, nu ik zelf mama ben, door waarom het je vroeger allemaal werd gevraagd. Ook over ons zullen onze kinderen later hetzelfde zeggen ;-)