Snap

Mijn lieve kleine baby

Vijf weken oud ben je nu, vijf weken dat ik van je hou en nu al weet dat ik niet zonder je kan.

Mijn lieve kleine baby, vijf weken geleden ben je geboren, na een zeer snelle bevalling die ik best als heftig heb ervaren.
Het moment dat je op mijn buik lag en ik je aankeek, wist ik dat ik veel van je zou gaan houden, dat ik door het vuur zal gaan voor je en dat ik je nooit meer zal laten gaan.

Achtendertig weken heb ik je in mijn buik mogen laten groeien, ben ik een veilig huisje voor je geweest en nu moet je het redden in de grote wereld.
En nu we vijf weken verder zijn, valt die grote wereld niet mee.

De eerste twee dagen waren heerlijk en was je de perfecte baby, vanaf dag drie ben je gaan huilen en dat huilen werd steeds meer en meer en meer, totdat je op top dagen 17 uur huilde.
Van alles hebben we geprobeerd om je te laten stoppen met huilen.

Osteopaat, er zat wat vast in je nek, maar stoppen met huilen deed je niet.
Reflux, dat heb je heel erg, speciale voeding en jbp erbij, maar ook dat mocht niet helpen.
Troosten, inbakeren, laten huilen, lopen, wiegen, dansen, zingen, noem het maar op.

Eten  dat gaf even troost, maar toen je met vier weken om de twee uur meer dan 150 wilde drinken, wist ik dat er iets echt goed fout zat.

Gelukkig konden we terecht bij een fijne kinderarts en die riep gelijk: Koemelkallergie.
Met een recept voor speciale voeding en tips om jou te begrenzen in je onrust, werden we naar huis gestuurd.
In de gang werd nog wel even in mijn oor gefluisterd dat je een ontzettende wijze baby bent.
Ik kon alleen maar denken: o nee niet nog een hoogbegaafd kind, want dat zijn je zus en broer en dat is echt niet altijd makkelijk.

Maar weet je lieverd, als het zo is dan zal ik ook voor jou vechten, dat de mensen om je heen begrijpen dat je anders bent en niet brutaal, dat je gewoon veel zult weten, als je klein bent en nog meer als je groot bent.

Nu we een aantal dagen verder zijn en je de Pepti lekker opdrinkt, zien we je veranderen.
Je slaapt zomaar langer dan 20 minuten, je huilt bijna niet, de bultjes op je lijf trekken weg, maar vooral.....je geeft voorzichtig een lachje en je ogen haken niet meer zo wanhopig in mijn ogen.

Zo fijn om te zien dat het goed met je gaat en dat je tevreden kan zijn.

Lieve kleine baby, zal ik heel eerlijk vertellen dat ik een hekel aan je begon te krijgen.
Al dat huilen, totaal niet meer weten wat ik moet doen om je te troosten, die vermoeidheid, die.....die......
Jeetje wat voelde ik me rot en wat kreeg ik een nog grotere hekel aan mezelf.
Als je zoveel van iemand houdt en dan deze gevoelens, dat klopt totaal niet en ik werd er echt ongelukkig van.

Nu je opknapt, merk ik dat ik weer naar je kan kijken zonder verdrietig te worden, ga ik voorzichtig weer van je genieten en hou ik misschien nog wel meer van je dan dat ik ooit heb gedaan.

We zijn er nog lang niet, want af en toe ben je nog steeds ontroostbaar en weet ik het allemaal even niet meer.
Maar we gaan het redden samen, we gaan samen de strijd aan.
Jij met je allergie en het groter worden en ik.......

Ik met het ordenen van mijn gedachten, mijn leven, maar vooral met mijn onzekerheid.
Mijn onzekerheid naar jou, je zus en broer, naar mijn lief, naar de buitenwereld, naar heel veel..........

6 jaar geleden

En hier nog een maama die deze gevoelens zo herkent! Met de tijd wordt het beter, maar het veneinige huilen dat ze toen deed, kan ze nog steeds. Normaal huilen komt in haar woordenboek niet voor, helaas. Nu ruim een jaar verder heb ik er nog spijt van dat ik niet eerder mijn poot stijf hielt, ha, ka, cb allemaal zeiden ze dat ze geen kma kon hebben. Tot op de dag van vandaag reageert ze er heftig op! Ik ben nog steeds zo boos op 'iedereen' die ons niet wilde helpen. En ik voel soms nog steeds zo'n verdriet naar mijn meisje. De pijn die ze heeft gehad... de echo die ik soms nog hoor, de groeiachterstand, maar het belangrijkste die kleine glimlach en die twinkelende oogjes! Daar deed en doe ik het voor! Nu een heerlijke ondeugende en vooral lieve meid waar ik nu geen genoeg van kan krijgen!

6 jaar geleden

Herkenbaar!

6 jaar geleden

Het is of ik mijn eigen verhaal lees... Dat gevoel is zo ontzettend naar. Ik kon het nare gevoel niet loslaten en heb daar echt veel hulp bij nodig gehad om weer naar mijn dochter te kunnen kijken en knuffelen na de babyperiode. Zo heftig is het dus... Veel sterkte en zoek hulp wanneer je deze gevoelens en gedachten blijft houden! X

6 jaar geleden

Ow zo herkenbaar, hier bleek het uiteindelijk kiss te zijn. Ook zeer snelle bevalling, last van eigen hormonen door deze bevalling en dan ook nog bijna 5 maanden niet weten wat je met je huilende baby aan moet en niemand die je verder kan/wilt helpen. Eenzaamheid, verdriet en zelfs spijt komt om de hoek kijken en daarna weer de ellende van de schuldgevoelens. Lieve mama, gelukkig is jouw liefde voor je kindje onvoorwaardelijk net als dat voor de mijne is. Dat trekt je er door heen! Het huilen bleef hier een dingetje... Zelfs toen ze gestopt was hoorde we haar in huis overal huilen (tussen onze oren) uiteindelijk een verhuizing nodig gehad om hier vanaf te komen! Lieve mama geniet van je kleintje vooral op de makkelijke momenten maar ook zeker op de moeilijke momenten... Die liefde groeit alleen maar meer