Snap

Mijn-leven-als-mama tag

I love tags! Zo ik heb het gezegd, ik kwam deze tegen en moest hem gewoon doen. Dus ga zitten en leer moeke kennen.

Ben jij een werkende of een thuisblijfmama?
Ik ben soort van beide, ik werk namelijk in de avond uren. Overdag ben ik thuis bij Wout. En om 16 uur ga ik richting mijn werk. Als ik thuis kom heeft Jeroen al met Wout gegeten en ligt de kleine man al op 1 oor. Mis ik het samen eten? Ja enorm, maar ik ben merendeel van de dag thuis, ik zie hem echt opgroeien en wat ik altijd riep is “ik voed mijn kinderen op, niet het kinderdagverblijf”. En op deze manier kan dat.
En heel eerlijk, er is niks fijner als Wout een dag vervelend is om om 16 uur te zeggen “heel veel plezier schat, ik ga werken” en ik trek de deur achter me dicht.

Zou je het anders willen?
Ehmmm, financieel gezien wel. Ik maak iets te weinig uur. Maar mama gezien is dit wel fijn. Het wordt van af 22 februari wel een uitdaging als Jeroen in Deventer in het ziekenhuis gaat stage lopen. Maar dan zijn mijn ouders op een 10 minuten afstand rijden om ons af en toe uit de brand te redden.

‘Mijn kinderen slapen altijd in hun eigen bedje/wiegje’
Ja, ik heb niks met samen slapen. Mijn gevoel is daar niet goed bij. Ik begrijp waarom mama`s het doen, maar persoonlijk vind ik het eng. Omdat slapen een flinke veiligheidspunt in ons leven is geworden na het overlijden van Anne heb ik me ook verdiept in het samen slapen. Maar voor mij is het risico op wiegendood gewoon te groot. Ook is ons bed gewoon niet veilig, en zijn wij niet veilig. We hebben een bed van 140 breed, al krap voor 2 mensen. We zijn beide heel beweeglijk en lusten s`avonds wel een alcoholische versnapering. Bij de laatste twee punten wordt samen slapen al afgeraden.
Wout lag de eerste 3 maanden lekker in een wieg naast me, tegen het bed. Daarna verhuisde hij naar zijn eigen kamer in zijn eigen ledikant. Heerlijk om de slaapkamer voor ons beide te hebben.

De beste aankoop voor mijn kindjes is…
We zeggen regelmatig, beste aanschaf ooit. Maar dan na een tijdje is Wout er uit, klaar mee of is het stuk en dan komt er weer een nieuwe beste ooit.
Maar over het algemeen denk ik heel simpel de babykamer meubels. We hebben voor 70 euro een complete nette babykamer op de kop getikt. Anne lag in het ledikantje, haar kleren lagen in de kast en ze is verschoont op de commode. Toen ze overleed heb ik haar voor het laatst aangekleed en verzorgt op de commode en heeft ze “geslapen” in haar bedje. Toen we verhuisden en ik in verwachting bleek te zijn van de nieuwe kruimel hebben we haar matras en verschoningskussen vervangen, zijn haar kleren in dozen gegaan en hebben we een nieuw kleuren thema gekozen. Nu slaapt Wout in het zelfde bed als zijn zus. En als ooit deel 3 komt, dan zou die ook weer gebruik maken van deze meubels.

Hoeveel kinderen wens je?
Ik heb er nu 2, ik wil er eigenlijk nog wel 2. Anne was uk, en uk is nu in de hemel. Toen kwam onze Kruimel Wout.Deel 3 is een wens die hopelijk volgend jaar uit komt (in mijn buik komt). En we zien nog wel of we van onze kinderen een kwartet maken. Het is mijn wens, maar ik heb ook nog een vriend die het ook moet willen.

Hoeveel avonden per maand ga je op ‘date night’ met je partner?
Ehmmmm niet. We maken onze date nights gewoon thuis, wanneer Wout in bed ligt. Maar Wout gaat steeds vaker uit logeren, maar dan betrappen we onszelf er op dat de hele da in pyjama rondlopen en gamen het heerlijkste is wat we kunnen doen. Maar we hebben geen vaste dagen, nee.

Favoriete bezigheid van je kinderen?
Gooien, met duplo-blokjes-bordjes-knuffels-spullen wat geluid maakt. Ja het is een dreumes en ontdekt telkens wat nieuws. Ook achter de katten aan waggelen is geweldig.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ja, wel meerdere. Toen ik zwanger was van Anne had ik een hele gave hangmat voor in de box gekocht. Deze zit nog steeds in de zak. Nooit gebruikt. Ook een flessenwarmer gekocht, voor als Jeroen af en toe de fles zou geven. Niet gekeken of onze flessen er wel in paste natuurlijk.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ehmmmm wij hebben helemaal geen auto. Simpel weg kunnen we er geen 1 betalen. We doen alles op de fiets op met het openbaar vervoer. Anne en Wout hebben beide in de fietskar gezeten. Wat een ideaal ding. Mijn wens is een mooie bakfiets, maar dit zit er helaas niet in financieel (aanschaf is argh duur).
We hebben momenteel wel de (oude) auto van mijn ouders bij de deur, dit is omdat Jeroen stage gaat lopen in Deventer en dit met de auto makkelijker is.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Lichter *bloos* zie foto`s

Wat is je droomvakantie met kids?
We pakken de auto vol, rijden naar een leuke camping in Frankrijk/Italië/Kroatië/Spanje/Oostenrijk met zwembad en trekken in onze stacaravan of luxe tent die er al staat. Als het weer goed is, en er is voldoende te doen voor Wout dan is mama blij. Ik ben opgegroeid met motor vakanties op boerencampings. Ik heb er geen moeite mee om in een klein tentje op vakantie te gaan en op een klein gaspitje te koken. Maar Jeroen is het luxe gewend en heb ooit 1 nacht met hem in een tent gelegen op een matras. En ik zeg nooit weer! Hij was niet bepaald het zonnetje. Dus dan maar er tussen in zitten. Campings zijn voor kinderen geweldig. Lekker back to basic.

En je droomvakantie zonder kids?
Ja als ik toch aan het dromen ben zeg ik camper en lekker heen gaan waar de zon warm is en er altijd wat te beleven is. En niet een weekje nee een paar maanden.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Alles, en dat is niet zo moeilijk. Ik was voorzitter van onze studenten verenging, tapte een paar dagen in de week, dronk tot in de vroege uurtjes na. Ik was een rommelkont eerste klas. En nu is ons huis misschien rommelig maar niet ala studenten-koos vies. Ik ga rond 12 uur en soms eerder naar bed. Ik werk, zorg voor mijn kleine en denk vaker aan mezelf.

Mijn hart smelt als ik…
Argh zo cliché, maar ik smelt als ik Wout zie lachen. En als ik Jeroen en Wout samen zie spelen op het speelkleed en beide hebben een grote glimlach op hun gezicht. Daar geniet ik gewoon van

Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Bij Timba`s een tweedehands kinderwinkel. Maar ook bij de Wibra hebben ze ongelooflijk leuk spul.Wij hebben niet veel om uit te geven, en ook al zie ik zoveel leuk spul bij de prenatal ik kan het gewoon niet betalen. Gelukkig komen die spullen vaak (dan wel gebruikt) op marktplaats of idd bij Timba`s en dan kan ik ze alsnog kopen.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Confession, ik heb geen favoriet en dit is iets waar ik me geen bal voor interesseer. Oke wat ik wel even wil zeggen dat ik gek was op de mama balsem van de Etos toen ik zwanger was.

A-merk of huismerk?
Ik ga voor de eigen huismerken. Vaak net zo goed, en minder duur.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ja, als klein meisje leek me een groot gezin al geweldig. Gelukkig trof ik een kerel met het zelfde idee.

Wat is het leukste aan het moederschap?
De liefde die je krijgt van je kind. Als Wout op me af rent en hij knuffelt me dan ben ik in de hemel. Ik ben trotse bezitter geworden van oer krachten waarvan ik het bestaan niet wist.En ook als ik aan Anne denk loopt mijn moederhart over van liefde. De oerkracht die ik voor haar voel is het in leven houden van haar herinneringen. Leve mama zijn <3

XMoeke

6 jaar geleden

leuk om te lezen!