Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • Voeding

Mijn kokos Droomtaart

Met frambozen en witte chocolade!

Het is een taart waar je wel echt even tijd voor moet maken, maar ik beloof je, hij is geweldig! Ik heb hem nu al een jaar of 8, het recept met wat kleine aanpassingen van mezelf. Ik heb hem lang in mijn eigen boekje gehouden maar na zo veel complimenten ga ik hem delen!

Wat heb je nodig voor de taart:

3 eieren

200 gram suiker

1 tl vanillesuiker

150 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)

Wat heb je nodig voor de vulling en de garnering:

4 repen witte chocolade ongeveer 90 gram per stuk en op kamertemperatuur

3 bekertjes slagroom a 200 ml

3 el suiker

2 zakjes klopvast (slagroomversteviger)

150 gram geraspte kokos

1 el poedersuiker

500 gram frambozen (vriezer of vers is beide oké)

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een springvorm van ongeveer 26 cm in met roomboter. Bestrooi de springvorm daarna met paneermeel.

Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een romig beslag. Zeef het bakmeel boven het beslagen spatel het er voorzichtig door. Doe het beslag over in de vorm en zet deze 40 minuten in de oven. Laat na het bakken de cake een kleine 3 kwartier afkoelen.

Snij de cake in 2 gelijke lagen. Schaaf voor de garnering driekwart van de witte chocolade met bijvoorbeeld een dunschiller tot mooie krullen.

Leg deze krullen op een bord in de vriezer.

Klop ongeveer 2 en een half van de slagroom stijf met de suiker en de klopvast. Meng er voorzichtig het kopje met kokos door en zet het mengsel in de ijskast.

Verwarm de rest van het chocolade au bain-marie. Doe daar de overgebleven slagroom, poedersuiker en een half kopje kokos.

Laat de massa als de chocolade is gesmolten, al roerend afkoelen door de beslagkom in koud water te zetten.

Bestrijk de onderste cake laag met het afgekoelde mengsel en dek of met frambozen. Leg de bovenste cake laag erop. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant met de geklopte slagroom.

Bestrooi de zijkanten met kokos en leg de chocoladekrullen op de taart. Eventueel nog wat frambozen boven op voor de afwerking.

De bereidingstijd kost ongeveer 1 uur en 40 minuten, daarbij de oventijd en het afkoelen van 2 uur in de ijskast. Begin dus op tijd met de taart, of maak hem de avond ervoor.

Eet smakelijk!

 

 

7 jaar geleden

Hallo Jessica, Jou droomtaart ziet er idd erg lekker uit. Ik heb wel een paar dingen die voor mij niet helemaal duidelijk zijn. Je schrijft bv dat je driekwart van de chocolade moet schaven,ik neem aan dat je van 1 reep bedoeld? Je hebt het over 150 gr kokos en in de beschrijving heb je het over kopjes? Hoeveel moet ik waar gebruiken? En verder noem je de ijskast ,ik neem aan dat je daar de koelkast mee bedoeld! Ik zou heel graag de exacte hoeveelheden willen weten ,zou je dat aub nog kunnen melden? Alvast bedankt, Groetjes, Zekky