Snap

Mijn kleine man alweer 1 jaar oud!

Mijn kleine mannetje is vandaag 1 jaar geworden. Wat is de tijd snel gegaan! En wat was het een bizarre dag vandaag.

Al weken kwam deze dag er aan, al weken keek ik er naar uit naar deze dag. 

Gisteren was een dag van terug kijken. Kijkend naar afgelopen jaar. Het was geweldig, vermoeid, gezellig, leerzaam, uitdagend, slopend maar vooral een liefdevol jaar. Ik had het me allemaal nooit zo voorgesteld. Als moeder herken en erken ik nu bijna  alle clichés. Als alleenstaande moeder erken ik nu dat dit alles mij volledig waard is, maar oh wat heb ik het zwaar gehad. Ik hou van mij mannetje, mogelijk nog meer dan 2 mensen bij elkaar. Ik geniet elke dag van zijn lach, zijn vrolijkheid, zijn gekke streken en zijn heerlijke temperament. Wat is het al een hele persoonlijkheid en dat in een jaartje!

Als dank voor dit 1ste jaartje, was mijn missie vandaag mijn mannetje in het zonnetje te zetten. Zodra hij wakker was, heb ik 1st voor hem gezongen. Na een dikke knuffel, kusjes en en fles heb ik hem in zijn versierde box gezet. Na zelf een ontbijt gegeten  te hebben zijn met zijn kado begonnen. Vooral het trekken aan het kado papier was een succes. We hebben de dag gevuld met spelen  met zijn nieuwe aanwinsten, lunchen en kroelen met opa en oma. En als afsluiting van de dag een feest maaltijden. 

Nu ligt hij heerlijk te slapen. En kom ik bij van deze dag. Hoeveel moeite ik heb gedaan om deze dag tot succes te maken, het voelt erg raar. Uitendelijk zal mijn kleintje echt wel leuke dag gehad hebben, maar zal die er iets van gemerkt hebben? Was dit nu een dag voor hem? Of was dit een dag voor mijzelf? Is het een egoïstisch zelf voldoening dag of heeft die deze eerste jaren er echt wat aan dat ik zijn verjaardag vier?

Van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je zoontje! Heel herkenbaar je blog. Hier precies hetzelfde. Leefde ook naar de dag toe en wilde alles perfect hebben. Een moment van terugblikken, een traantje wegpinken, huis versieren, cadeautjes uitpakken, snoepen van een enorme slagroomtaart.... Ja, het was een geslaagde dag. Al denk ik inderdaad dat het voor de kids niets uitmaakt. Wij als mama doen het stiekem toch een beetje voor onszelf. Want het is toch leuk om je kindje op zijn verjaardag in het zonnetje te zetten! Geniet nog lekker na van jullie geslaagde dag.