Snap
  • Mama
  • basisschool
  • #loslaten
  • #moederschap
  • #kleinemeid

‘Mijn kleine grote meid’

Ik wil je in een doosje doen, je beschermen tegen het leven, maar je zal moeten dansen in de zon en moeten vechten in de regen!

Lieve Lise,

Wanneer je dit ooit gaat lezen, ben je waarschijnlijk al een zelfstandige puber met een grote eigen willetje. Ik hoop stiekem, dat dat moment nog heeeel lang zal gaan duren. 

Ik herinner me nog goed, toen ik jou voor het eerst in mijn armen had. Papa en ik waren dolgelukkig. Maar wat was ik onzeker zeg.. Ik was bang om te falen en dat ik het helemaal niet zou kunnen maar ik denk dat wij met z’n alle het tegendeel bewezen hebben. Je bent ondertussen gegroeid tot een lieve, leuke, gezellige maar ook bijdehante kleuter met een prachtig eigen karakter. 

Ik zag er al maanden tegenop, jouw eerste schooldag op de basisschool. Je was nog zo klein en kwetsbaar. Het idee dat ik jou deels los zou moeten laten, jou niet meer tegen alles kon beschermen en je het grootste gedeelte van de week door bracht op school i.p.v. thuis maakte me angstig en verdrietig. Ik vond en vind het nog steeds verschrikkelijk. Het maakt me trots dat je al zoveel vriendinnetjes hebt en het zo goed doet op school, maar tegelijkertijd maakt het me verdrietig en angstig dat het loslaten steeds meer onderdeel wordt van het moederschap. Je bent nog zo ‘klein’ en kwetsbaar en ik kan jou niet meer overal voor beschermen. Ik probeer je te laten zien, dat thuis ‘veilig’ is en dat je bij ons niet altijd groot hoeft te zijn, maar het is nou eenmaal de realiteit dat je steeds meer zelf (moet) gaan ontdekken en daar komen niet alleen mooie en leuke momenten bij kijken. Wanneer er een minder mooi moment is en nog gaat komen, zal ik jou met al mijn liefde helpen om ook daar goed uit te komen en laten zien dat groot worden niet ‘alleen’ hoeft en je altijd terug kan vallen op papa en mama

Je bent een lekkere kletskous en kletst af en toe de oren van ons hoofd, maar wat vind ik dat gezellig zeg! Het leven is zo mooi maar kan ook zoveel pijn doen. Ik hoop daardoor enorm, dat je jezelf ontwikkeld tot een zelfstandige en krachtige vrouw. Iets of wat andere keuzes zal gaan maken dan wat mama deed maar daar heb ik alle vertrouwen in. Hoe ik dat nu al zo zeker weet? Dat is omdat ik je ken, je karakter zo sterk is, je een enorme doorzetter bent en je met die doorzettingsvermogen alles kan bereiken wat je maar wilt! En weet dat papa en ik je hier altijd in zouden helpen meisje. Ik hoop ook dat je met alles maar ons toe komt, niets is gek. We zullen altijd achter jou staan en je helpen waar nodig is. Je bent nu al zo mooi, zo puur en ik hoop dat je dit door zet in je mooie jonge leventje. Als ik zie hoe goed je alles doet, hoe trots en lief je bent voor je kleine zusje en hoe goed je met alle tegenslagen en het ziek zijn om gegaan bent, maakt me een enorm trots moeder. Jij kunt alles bereiken in je leven, zolang je die mooie wilskracht van je blijft behouden. Dromen zijn er om na te jagen, elke droom die je hebt en gaat krijgen in je leventje, ga ervoor! Want jij kunt dit. 

Ik kan niet in 1000 woorden beschrijven hoeveel ik van je hou, hoe trots ik op je ben en hoeveel ik waardeer dat ik 2 prachtige meiden heb waar ik zo zo zo enorm trots op ben. Jullie maken het verschil en door jou en je zusje heb ik gezien dat het leven zo onwijs mooi is. Met jullie en papa aan mijn zijde, kan ik de hele hele wereld aan. 

Lieve schat, Mijn lieve lieve mooie lies, blijf als je blieft wie je bent, blijf dit lieve, vrolijke, spontane, krachtige meisje waar ik zo immens van hou, want dan zul je heel ver komen in je leven! En hoe groot je ook gaat worden, weet dat papa en mama er ALTIJD zullen zijn en een veilige plek blijven om af en toe nog even op terug te vallen. 

Dikke kus, je trotse mama