Snap
  • Mama
  • instagram
  • #haatliefde
  • volgers
  • haatliefdeverhouding

Mijn haat- liefdeverhouding met instagram

Ik weet van heel veel mensen die ik volg op instagram dat ze een haat- liefdeverhouding met instagram hebben, alleen hun hebben dat vaak om het algoritme. Bij mij is de haat- liefdeverhouding er om een hele andere reden. Om "volgers" en volgers. Nu hoor ik je denken, hoezo staat de eerste volgers tussen aanhalingstekens en de tweede volgers niet? Wel hierom..

Ik mag graag mijn dingen delen op instagram, soms van ons huis, vaker van Doortje. Alleen ik ben niet heel stabiel in wat en wanneer ik iets post op instagram. Dan post ik weer veel op instagram, dan weer wat minder.. Story's vind ik altijd erg leuk om te delen alleen daar word ik ook vaak in geremd. Er zijn namelijk "volgers" van mijn profiel. Mensen die mijn profiel niet daadwerkelijk volgen maar mijn profiel altijd wel bekijken. Elke story is gezien en daarmee voor mij ook duidelijk dat ze mijn geplaatste foto's zien. Vaak zijn dat mensen die ik via via van naam ken, die ik van vroeger ken of die ik helemaal niet ken maar waar ik wel van zie en/of hoor dat ze mijn dingen en/of ideeën kopiëren . Alleen mijn profiel volgen? Dat doen ze niet...

Dan heb je nog daadwerkelijke volgers die nooit wat liken en/of reageren maar wel alles van je (willen) zien. Ook soms kopiëren maar dan het excuus gebruiken dat ze het niet hebben gezien in een story en/of foto. Ik vind dat beide sneaky instagram gedrag wat ik heel slecht trek en wat mij enorm remt op instagram. Een post van Kelly Wekers op instagram vind ik hier zo treffend voor: "Het leven wordt zó veel leuker wanneer je oprecht blij kunt zijn voor het geluk of succes van een ander. Mensen die begrijpen dat succes en geluk niet zijn als een taart - dat wanneer een ander een stuk neemt, dat er minder zou zijn voor jezelf - zijn echt mijn mensen hoor."

Je deelt (vaak) geluksmomentje en succesmomentjes op instagram, alleen het gras bij ons is écht niet groener dan bij jou of wie dan ook. Ook wij hebben onze opvoedstruggles, meningsverschillen als partner die soms overgaan in ruzies en Doortje is echt niet altijd even vrolijk als op de filmpjes of foto's van instagram. Instagram is een heel piepklein deeltje uit ons leven waar ik mijn geluks- & succesmomentjes op deel... ik zou het heel leuk vinden als je ons dat instagram geluk & succes gunt en echt volgt met plezier!

4 jaar geleden

Mooi geschreven en heel herkenbaar. Ik deel wat ik leuk vind en wil zeker niet te veel bezig zijn met likes maar vind het idd wel bijzonder dat heel veel 'volgers' idd alles bekijken zonder reactie of daadwerkelijk volgen. En het is idd een heel klein deel van het echte leven denk dat veel mensen dat vergeten 😘

4 jaar geleden

Ik herken het hoor! Zo lachte de voetbalvrienden van mijn man net iets te vaak om mij en mijn Instagram.... Waar hij bij was. En elke keer gaf hij aan dat ze me wel erg goed in de gaten houden aangezien ze précies wisten wat ik die week had gedaan . Na een poosje ben ik ze gewoon gaan blokkeren. En zo heb ik dat bij meer mensen. Ik heb een openbaar profiel maar bij sommige mensen trek ik een grens (meer onbekende mensen dan bekende) en die blokkeer ik gewoon. Zo heb je ook geen 'last' van ze.