Snap
  • Mama
  • newmom
  • newborn
  • Kraambezoek

Mijn ervaring met kraambezoek

Goh kraambezoek.. Wat heb ik daar tegen op gezien! 

Mijn slaap is mij best wel heilig (ochtend humeur van hier tot Tokyo) en als er dan ook nog mensen langs komen, terwijl de baby meerdere malen in de nacht kwam om te drinken, kun je mij niet kribbiger krijgen. Dan merk ik echt dat te weinig slaap niet goed voor mij is. Maar dat terzijde. 

Onze familie en vrienden wonen allemaal in Friesland en wij in Utrecht. Dan kun je niet naar een uurtje zeggen; daaaaag! Of nouja, het kan wel maar daar voelde wij ons dan weer schuldig over. Ondanks dat we dat wel geroepen hebben tijdens de zwangerschap. De meeste mensen bleven dan toch snel 3 uurtjes. 

En sinds dat de baby er is kan ik overdag niet meer slapen/een dutje doen. Niet dat de baby dat niet toe laat maar mijn juist mijn eigen lichaam niet. 

Nou vind ik trouwens die lijstjes van wat wel en niet te doen tijdens het kraambezoek maar stom. Er staan soms dingen in waarvan ik denk daar had beter over na gedacht kunnen worden. Zoals ik las in elk lijstje "laat je eigen kinderen thuis".. Nouja.. Als je het netjes vraagt kun je best je eigen kinderen mee nemen. Wij hadden het speelgoed van zolder gehaald zodat de kinderen lekker konden spelen. Of inderdaad "blijf niet langer dan een uur". Sommige ouders vinden het juist fijn als mensen langer komen. Even andere mensen zien en spreken dan alleen elkaar! En gewoon je trots uitspreken en laten zien aan anderen is ook altijd fijn haha! Ik vind wel de regel "doe niet te veel parfum op" heel erg goed, doe vooral GEEN parfum op! Onze baby rook met regelmaat naar andere vrouwen hun parfum. Dus bezoek weg, bad vol laten lopen en weer lekker naar zichzelf laten ruiken door al het parfum af te wassen. Bah bah wat kon hij soms stinken dan! 

Vanaf zijn geboorte tot 6 weken hebben wij elk weekend wel bezoek gehad. En wat was ik blij dat iedereen geweest was en ik weer een weekendje voor mijzelf en mijn nieuwe gezinnetje had. Kraambezoek is leuk hoor, voor even. Ik wilde in eerste instantie een baby borrel doen maar mijn vriend zag dat niet zitten. Nou met de eventuele tweede baby dram ik nog even wat harder door voor de baby borrel. Zo veel makkelijk! 

4 jaar geleden

Eerste 2 maanden mochten alleen mijn ouders en de peettante van onze dochter komen. Daarna een baby borrel gehad, zonder mijn familie. En een week later baby meegenomen naar familie feest. Vond vooral mijn familie niet leuk. Maar die mochten blij zijn dat ze de baby te zien kregen wanneer ze nog klein was.. Van de hele familie heeft alleen 1 tante en mijn oma 2x gevraagd hoe het ging tijdens de zwangerschap.