Snap
  • Mama
  • hormonen
  • anticonceptie
  • Momlife
  • Koperspiraal

Mijn ervaring: Het koperspiraal (2)

In januari jl. liet ik het koperspiraal plaatsen. Helaas na 3/4 maanden kreeg ik klachten zoals o.a. gewichtstoename en stemmingswisselingen. De huisarts liet onderzoeken plaatsvinden om het een en ander uit te sluiten, maar zonder resultaat. In augustus volgde ik mijn gevoel en liet de koperspiraal verwijderen. Was het een goed besluit of toch niet?

Het was het beste besluit dat ik genomen had! Natuurlijk begint nu weer de onzekerheid wat betreft anticonceptie, aangezien ik slecht op hormonen reageer. Maar wat een opluchting dat het koperspiraal eruit is. 

De eerst weken merkte ik geen verschil. Ik merkte al snel dat ik ging twijfelen. Had de huisarts misschien toch gelijk? Zijn het mijn eigen hormonen die de klachten veroorzaken? Maar nu 2 maanden later kan ik gerust zeggen dat het echt aan de spiraal lag. Ik ben rustiger, geduldiger en vrolijker. Mijn opgeblazen buik is weg en mijn benen nemen weer normale vorm aan (het leek net alsof hier vocht in zat). Geen tussentijdse bloedingen meer en langzaam krijg ik mijn normale regelmatige cyclus terug. Nee, dit was echt een goed besluit! 

Voor iedereen die twijfelt en waarvan de huisarts anders beweerd, volg je gevoel! Ik ben normaal iemand die naar een huisarts luistert maar met dit heb ik naar mijn lichaam geluisterd en voel ik mij 100x gelukkiger. 

Welke anticonceptie gebruiken jullie? En zijn jullie er tevreden over? 

3 maanden geleden

Ik ga ook as maandag koper spiraal verwijderen. Hier ook daardoor flink aangekomen, idd door waarschijnlijk veel vocht in het lijf. Voel me ongelukkig en heb vaak onregelmatige cyclus. Ene keer 25 dagen, andere keer 34. Niet leuk op deze manier. Ook vaak opgeblazen buik daardoor

1 jaar geleden

Wauw ik heb net hetzelfde. Ik ben plots zoveel bijgekomen. Enkel aan mn onderbuik en bovenbenen. Opgeblazen. Het is vreselijk. Nog 2 maanden alvorens de spiraal eruit kan 😭 ik voel me enorm slecht in mn vel nu.

9 maanden geleden

Ik ga as woensdag spiraal weg laten

3 jaar geleden

Oké fijn! Hij gaat er volgende week uit.ben benieuwd

3 jaar geleden

Ik voel mij echt veel en veel beter zonder. Ik voel echt mij echt mijzelf weer. Ook mijn cyclus is langzaam weer de oude, door de spiraal was hij onregelmatig en regelmatig tussenbloedingen. Dus ik ben oprecht blij dat de koperspiraal eruit is. Geef het wel even tijd voor je verschil merkt, want dat kan wel even paar weken duren. Tenminste dat was bij mij zo.