Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn eerste Moederdag

Mijn eerste Moederdag en hoe ik ervoor ga zorgen dat deze perfect verloopt.........fingers crossed!

Mijn eerste Moederdag

11 mei 2014 dan is het toch echt zo ver. Mijn eerste echte Moederdag! Vorig jaar liep ik nog rond met een dikke toeter en hoopte ik heel hard op een ontbijtje op bed en een leuk cadeautje van mijn lief…….Helaas had mijn lief niet in de gaten dat je als bijna mama, ook best recht hebt op een ‘bijna-moederdag’.
Misschien had ik hem een ‘niet-zo-stille hint’ moeten geven. Iets wat ik dit jaar zeker ga doen.

Sterker nog, ik heb de hele dag uit uitgedacht. Want er is als moeder maar één dag in het jaar dat je het er eens goed van kunt nemen, toch?

Ik zal jullie meenemen in mijn ideale Moederdag en ook hoe je de succeskansen op een leuk cadeautje kunt vergroten.

Mijn ideale dag ziet er als volgt uit:

1. Uitslapen

En dan bedoel ik niet een gat in de dag slapen, maar gewoon lekker blijven liggen tot een uurtje of 9, anders vind ik het toch weer zonde van de dag.
en als ik me dan lekker heb uitgerekt ben ik helemaal klaar voor mijn………

2. Ontbijtje op bed

Met een, door mijn vriend, zelfgemaakt smoothie. Het liefst met aardbeien en mango, een croissantje, een broodje èn natuurlijk een heerlijk bakkie koffie!
Ik zal zelf wel de boodschappen doen, want een fijne Moederdag moet je goed plannen.

3. Een zelfgemaakt knutselcadeau

Dat mijn kleine spruitje het helemaal zelf maakt, dat zit er nog niet in met 10 maanden. Alhoewel ik af en toe verbaasd ben wat zo’n klein meisje kan produceren.
Maar misschien kan papa haar handje in de verf dopen (geen meubellak schat!) en een mooie afdruk maken op een vel papier.

4. Een cadeautje van mijn lief

Stiekem hoop ik ook wel op een leuk cadeautjes van mijn vriend, als blijk van waardering (en omdat ik ook gewoon graag cadeautjes krijg).
En, even voor de goede orde, ik zit dus niet te wachten op een strijkijzer of ander huishoudelijk apparaat waar ik liever niet mee gezien wordt.

Daarom heb een Moederdag verlanglijstje gemaakt met spulletjes waar ik heel blij van wordt. Uiteraard is dit een hele uitgebreide lijst (het is cadeau inspiratie, ik hoef echt niet alles te hebben…..alhoewel ;-P ).

Door een online verlanglijstje te maken en het te delen met mijn vriend, vergroot ik mijn kansen op een cadeautje enorm. Hij hoeft nu alleen zelf wat leuks uit te kiezen. En met één druk op de knop kan hij het direct online aanschaffen! Dit scheelt hem enorm veel kopzorgen en stress.
Ik ben ervan overtuigd dat mannen vaak niets kopen voor hun vriendin of vrouw omdat ze simpelweg niet weten wàt ze moeten kopen. Daarom ben ik er een groot voorstander van om ze een beetje op weg te helpen

En uiteraard mag hij voor 15 juni een Vaderdag verlanglijstje maken, graag zelfs! Want ik vind het ook wel eens lastig om iets voor hem uit te zoeken.

5. Zon

Ja, ja, als ik dan toch mijn ideale dag mag beschrijven. Dan trek ik wat luchtigs aan na mijn heerlijke ontbijt op bed. En dan loop ik de tuin in om neer te strijken op een lekkere stretcher of hangmat. Want op Moederdag heb je vrij: Geen flesjes, luiers, afwas, was of andere zaken. Weet je wat, ik zet gewoon ook lekker mijn telefoon uit op 11 mei. Maar eerst natuurlijk even mijn eigen moeder bellen. Of misschien gaan we wel langs einde van de middag, om daar een hapje te eten.
Mijn moeder heeft tenslotte ook Moederdag.

Eigenlijk zouden Opa’s en Oma’s een eigen dag in het jaar moeten hebben, waarop ze eens in de watten worden gelegd. Dat kan ik beter combineren met mijn eigen dagje niks! Of bestaat er al zoiets al Grootouderdag?

9 jaar geleden

Hi Knorretje84, Bang voor een teleurstelling ben ik niet hoor. Ik houd er rekening mee dan niks volgens planning verloopt. Zo gaan die dingen meestal, toch? ;-) Daarnaast ik ben het met je eens dat het iedere dag Moederdag is hoor, maar één bonusdagje in het jaar kan ik ook zeker wel waarderen. Met Vaderdag zijn de rollen uiteraard ook omgedraaid. Voor manlief verwacht ik niet teveel stress, ik help hem al op alle fronten in de voorbereiding, boodschappen, verlanglijstje etc. Verder ben ik ook echt niet te beroerd om bij te springen waar nodig. Een hele dag niks doen, is op zich al een hele uitdaging voor me, hahaha. I'll just have to keep my fingers crossed! wie weet gaat het toch lukken. Ik zal nog een verslag doen als de dag geweest is, oké? 4 juni staat in de agenda, bedankt voor de tip! En ik hoop dat je 11 mei toch nog verrast wordt door jouw schatten!

9 jaar geleden

Heerlijk klinkt die ideale moederdag.....maar ben je niet bang dat het een teleurstelling wordt mocht het niet zo uitpakken? Ook ik had een romantisch beeld van mijn eerste moederdag. Het leverde uiteindelijk alleen maar stress op bij manlief en er kwam niks van terecht. Ik voelde me vreselijk. Toen heb ik het volgende bedacht: Wat een commercie die moederdag. Iedere dag is het moederdag, want ik ben iedere dag moeder. Iedere dag krijg ik een knuffel/kus van mijn kinderen.....een teken van hun liefde naar mij! Meer heb ik niet nodig.....Het is hier iedere dag moederdag! Ik hoop van harte dat jij je ideale moederdag gaat krijgen....want toch blijft het bijzonder! En ps, ja er bestaat een opa&oma dag....Op 4 juni dit jaar!!!