Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn eerste borstkankermaand en een tattoo!

De kleur roze heeft een totaal andere betekenis gekregen

Oktober. De borstkankermaand. Mijn eerste Oktober sinds mijn diagnose, maar ook mijn eerste Oktober sinds ik genezen ben van borstkanker. Een maand die nooit een echte betekenis had, en nu zo na aan mijn hart ligt. Zelfs de kleur roze heeft een totaal andere betekenis gekregen.

Ik wilde deze speciale maand niet zomaar voorbij laten gaan. Ik ben vorige week naar een lezing over borstkanker geweest en was zó geïnspireerd geraakt door het verhaal van een lotgenoot. Ik wilde iets symbolisch doen om mijn borstkanker periode vast te leggen en te eren, en toen kwam ik op het idee om een Pink Ribbon tattoo te laten zetten. Zo spannend! 🥹

En vandaag om 13:00u was het dan zover, de dag waarop ik iets deed waarvan ik nooit gedacht had dat ík dit zou doen: een tatoeage laten zetten!

Na een kwartiertje was het al gebeurd. En oh, wat is het mooi geworden! Precies zoals ik wilde, subtiel aanwezig met een beetje 3D effect. Het was de 15 minuten vervelende pijn dubbel en dik waard - maar het had ook niet meer langer moeten duren. 🙃

Dit is niet zomaar een tattoo. Dit kleine roze lintje vertelt een verhaal. Mijn borstkanker verhaal. Ter ere van een deel van mij wat er niet meer is, en als herinnering aan de strijd die ik de afgelopen maanden heb gestreden.

Net zoals borstkanker voor altijd een deel van me zal blijven, zo is deze tattoo nu ook een deel van mij. Borstkanker stond vooral voor angst, onzekerheid, en verdriet. Maar dit kleine roze lintje staat voor kracht en hoop.

Ik heb ervoor gekozen om het lintje op de kant van mijn rechter hand te laten tattooëren, de kant van mijn borst die ziek was, waar ik hem altijd kan zien. Niet omdat ik bang ben om te vergeten wat ik heb meegemaakt. Nee. Maar om me iedere keer weer eraan te herinneren hoe sterk ik ben. What doesn’t kill you makes you stronger - en je zult nooit weten hoe sterk je bent, totdat sterk zijn je enige optie is! 🩷


Snap