Snap
  • Mama
  • stuitligging
  • momtobe
  • Bevallingsverhaal
  • mijnzwangerschap
  • dwarmeisje

Mijn dwarse meisje!

Deel 1 van mijn bevallingsverhaal, mevrouw die in stuit lag.

Vanaf het begin van mijn zwangerschap was ik er al van overtuigd dat ik de 40 weken met gemak zou uitlopen. Ondanks dat ik de eerste 20 weken goed ziek ben geweest en 7 kilo was afgevallen had ik een prima zwangerschap. Ik had een druktemaker van baby in mijn buik die vanaf dag 1 in stuit of dwars lag maar die het daarbinnen prima naar haar zin had!

Elke echo die we hadden werd afgesloten met het dametje ligt in stuit maar ze doet het prima! Met 34 weken kwam een keizersnede ter sprake en wilde ik daar meer informatie over ik wilde liever niet natuurlijk bevallen van een kindje in stuit. Met 36 weken werd een keizersnede serieus overwogen en zouden we na de liggingsecho als ze niet gedraaid was, door gestuurd worden naar de gynaecoloog om een geplande keizersnede vast te zetten. Door de verloskundige werd verteld dat de gynaecoloog haar ook zou proberen te kunnen draaien. Ik had heel wat filmpjes bekeken en verhalen gelezen over mama’s die dit wel hadden laten doen. Ik vond het eng en voelde me er niet goed bij. Ook het idee dat er hierdoor een kans was dat ze te vroeg geboren zou kunnen worden schrikte mij af.  Ik wilde niet dat er geprobeerd werd om handmatig te draaien bij de gynaecoloog. Dus het was wachten op de liggingsecho. 

Ik was 37+4 zwanger toen ik een afspraak had bij de fysio voor mijn rug. Ik kon tot dan toe nog steeds op mijn buik liggen voor korte tijd en viel zelfs nog in slaap op mijn buik! Toen ik die middag op de behandeltafel lag werd ik misselijk en duizelig. Ik zei dat ik me niet goed voelde en mijn buik zeer deed dus dat we beter konden stoppen met de behandeling. Toen ik in de auto naar huis zat was Keet erg druk vanbinnen en ik werd alleen maar misselijker, ik stopte langs de kant van de weg en moest overgeven. Toen ik thuis kwam ben ik op bed gaan liggen met de gedachten dat het kwam omdat ik op mijn buik had gelegen en dat dit misschien nu toch teveel was geweest. Toen ik wakker werd was de misselijkheid weg en vond ik dat mijn buik er anders uit zag, hij was minder puntig! Verder niet bij nagedacht want ik voelde me weer prima en ook Keet was duidelijk aanwezig.

De dag daarna had ik toevallig een liggingsecho om te kijken of mevrouw haar kleine dikke kontje nog wilde draaien. En we de keizersnede konden schrappen! We stapten de verloskundigenpraktijk binnen en we mochten meteen mee door lopen. Ik ging op de tafel liggen en eigenlijk direct toen ze begon met de echo werd er gemeld dat mevrouw inderdaad haar kontje had gedraaid én zelfs al was ingedaald! Oftewel we gingen voor een natuurlijke bevalling en het was nu afwachten tot mevrouw zich zou melden.

De misselijkheid en het niet lekker zijn van de vorige dag werden dus ineens verklaarbaar!

Ik ben nooit zo’n ster geweest in wachten, maar dit kleine meisje liet haar papa en mama nog wat extra wachten! 

3 jaar geleden

Jaa achteraf heel blij dat ze besloot om te draaien! Had mezelf als voorbereid op een keizersnede. Maar wat was ik blij dat we het toch gewoon natuurlijk mochten gaan doen!

3 jaar geleden

😃 fijn dat ze toch nog vanuit zichzelf gedraaid is, wel vervelend wat de bijkomstigheid voor jezelf was!